• DOLAR 32.269
  • EURO 34.732
  • ALTIN 2399.05
  • ...
Gaziantep'te Mevlid Kandili ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğüne üye STK’lar; Mustazaflar Cemiyeti, Umut Der, İlim Der, İhlas Der, Rahmet Der tarafından Mevlit Kandili programları düzenlendi. Düzenlenen etkinliklere halkın yoğun katılım gösterdiği gözlemlendi.

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi tarafından Hafızoğlu Camii’de düzenlenen program, yatsı namazının ardından, halkın da katılımıyla okunan mevlit-i şerif ve salavatlar eşliğinde gerçekleşti.

Muhtaçlarla yardımlaşma Derneği (UMUT DER) tarafından düzenlenen program ise dernek binasında yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, konuşmalar ve Grup İnzar’ın Peygamber Efendimizin için bestelediği eserler seslendirdi.

UMUT DER’in düzenlediği programda bir konuşma yapan Eğitimci Salman Eren, Asr-ı Saadet’te olduğu gibi bu günde Peygamberin davasını sahiplenenlerin hunharca katledildiğini, evlerinde diri diri yakılmaya çalışıldığını anlattı.

Asr-ı Saadet’ten sık sık örnekler veren Eren, “Allah’ın bize O’nu örnek edinin dediği gibi kendimize örnek almalıyız. O bize her noktada örnek olmuştur. Yetimleri sahiplenmeden tutun da kardeşlik bağlarına kadar, kardeşlik bağlarından tutun Kur’an-ı Kerim’i nasıl sahipleneceğimize kadar kendisi örnek olmuş, güzide sahabesi ise O’nun söylediklerini bizatihi uygulamalı bir şekilde bize öğretmişlerdir. Sahabe’nin Resulullah’ı sevdiği gibi bizlerde aynı şekilde O’nu sevmeliyiz. Sahabeler nasıl Kur’an’ı sahiplenmiş ise bizlerde o şekilde sahiplenmeliyiz.” dedi.

Eren, “O sahabeler nasıl Kur’an’a sahip çıktı ise bizler de bugün Kur’an’a atılan oklara hedef olmalıyız. ‘Şehitlik bana yakışi’ diyen Riyad’lar ve Yasin Börü’ler, Kur’an’a atılan kurşunlar Kur’an’a değeceğine bana değsin dediler. İşte Hz. Muhammed’in yolu budur. Allah’ın Resulü okları Sad’ın eline verirken ‘Anam babam sana feda olsun Ey Sad’ diyordu. Yasin’in bedenini çiğneyenlere ve Yasinlere değecek kurşunlara bizim anamız babamız feda olsun demeliyiz. Kendi kitaplarına kan kusanlara karşı bizler de Yasin gibi kendimizi feda etmeliyiz. İşte Peygamberin yolu bu, Peygamberi sevmek buna denir.” şeklinde konuştu.

UMUT DER’in düzenlediği etkinlik, Mustafa Karakurt Hoca’nın yaptığı duanın ardından sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir