• DOLAR 34.298
  • EURO 37.506
  • ALTIN 2917.827
  • ...
CHP`li Atıcı, ÇED raporuna dava açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açtığı dava önce bir basın açıklaması yapan Atıcı, Mersin/Akkuyu Nükleer Güç Santrali Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu`nun, Putin'in Türkiye ziyareti sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından apar topar kabul edildiğini iddia etti.

Canlılar için nükleer santralin tehlikeli olduğunu ileri süren Atıcı, Akkuyu`ya, 'Çevreye zararlı etkisi yoktur' raporunun verilmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Türkiye'nin Nükleer Güç Santraline ihtiyacının olmadığını ileri süren Atıcı açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye`nin büyüme hızı da dikkate alınarak 2030 yılı için hesaplanan enerji ihtiyacının dört katını yenilenebilir ve zararsız enerji kaynaklarından (güneş, rüzgâr, jeotermal, biyoenerji vb) elde etmek mümkündür. AKP hükümetini nükleer serüvenden derhal vazgeçmeye davet ediyoruz. Bir inat uğruna veya kirli hesaplar için Mersin feda edilemez. Dünyadaki bütün ülkeler sahip oldukları nükleer enerji santrallerinden kurtulma planları yaparken AKP Hükümetinin ülkemizi nükleer santrallerle kirletmeye çalışması akıl dışıdır. Çernobil ve Fukuşima nükleer santral kazaları hala dehşetle hatırlanırken vatandaşlarımızın tehlikeli bir maceraya sürüklemesine asla izin vermeyeceğiz”

Atıcı, Mersin Gülnar Adliyesine giderek 2015/1 No'lu dosya ile ÇED raporuna dava açtı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir