• DOLAR 34.215
  • EURO 37.562
  • ALTIN 2888.43
  • ...
Bitlis`te Mekke`nin fethi ve Mevlid Kandili programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te BEST DER tarafından dernek binasında  Mekke`nin fethi ve Mevlid Kandili programı düzenlendi. Program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yoğun katılımla gerçekleşen program, okunan mevlidi şerif ve seslendirilen ilahilerle devam etti.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan bölge alimlerinden Molla Emrullah Uysal,  Peygamber(sav) dünyaya gelişiyle insanların huzura kavuştuğunu, diri diri gömülen kadının iffet ve haya kazandığını söyledi.

"Peygamberin gelişiyle insanlık hayat buldu"

Uysal, Peygamberin dünyaya geldiği dönemde, insanların insanlık değerinden uzaklaştığını hatırlatarak, “ Dünyanın huzursuz ve mutsuz olduğu bir dönemde, bütün insanların mutsuz olduğu bir dönemde, insanların çare aradı bir dönemde, insanların köleleştirildiği bir dönemde, kadınların değersiz olduğu bir dönemde, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir dönemde,  güçlülerin güçsüzleri ezdiği bir dönemde,  büyük devletlerin küçük devletleri yuttuğu bir dönemde, kapitalizmin ve emperyalizmin hakim olduğu bir dönemde,  öyle bir dönemki, insanlık zifiri karanlığa batmış, bu insanlık içerisinde mazlum ve mustazaf insanlar bir kurtuluş kapısı arıyor.

İşte böyle bir zamanda Allah, kafirlerin yapmış olduğu planlar, projeler ve hesapların altüst olacağı bir dönemde, insanlığı ve dünyayı titretecek, emperyalist güçleri titretecek, büyük devletleri yerle bir edecek, kralları, kahinleri, güçlüleri, zalim ve zorbaları yerle bir edecek bir peygamber, bir kurtarıcı dünyaya gönderiyor.” Dedi.

"Peygambere hakaret edenler onun akrabalarıydı"

Mekke halkının peygamberi çok iyi tanıdığını, fakat buna rağmen kendisine ve kendisine iman edenlere yapmadıkları işkence bırakmadıklarını kaydeden Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama ne yazık ki, bu müşrikler, bu zalimler, bu despotlar, bu putperestler peygamber(sav) davasını yükselmemesi için, davasının engellenmesi için, ona iman edenlere zulmetme adına, ne kadar işkence çeşidi varsa, ne kadar boykot çeşidi varsa, ne kadar haksızlık ve hakaret çeşidi varsa peygambere ve ona iman edenlere uyguladılar."

"Hakkın gelişi zalimleri korkutuyor"

Zalimlerin hak ile batılın arasında olan bir perdenin kalkmasını istemediğini ifade eden Uysal, "Çünkü hak geldiği zaman batıl son bulacaktır. Hak gediği zaman huzur gelecek. İnsanlar haklarına kavuşacak. Kadınlar özgürlüğüne kavuşacak. Toplum huzura kavuşacak. İnsanların aklının, malının, canının, dininin, neslinin muhafazası olacak. Her şey güvence altına girecek. Ama zalimler bu işi bildiklerinden dolayı peygamber ve onun ashabına atmadığı iftira bırakmadılar. Ama peygamber (sav)buna kulak asmadı. Çünkü peygamber vahiyle besleniyordu. Kur`an ile besleniyordu. Ashabı peygamber ile besleniyordu. Biliyordu ki, bu dava yükselecek. Bu dava cihanın her tarafına yayılacak. Bu Allah`ın vadidir. Velev ki zalimler ve kafirler istese de istemese de.” Diye konuştu.

Uysal, işkence edilerek, memleketinden kovulan peygamberin, kovulduğu Mekke`yi fethederken kibirlenmediğini, kan akıtmadığını, kendisine hakaret edenleri hikmetle ile İslam`a ve kurtuluşa davet ettiğini, tarihe örnek bir fetih olarak geçtiğini ifade etti.

"Tek çare İslam`dır"

Çağın zalim ve despotlarına da seslenen Uysal, “Dünya ve ahret kurtuluşu istiyorsanız, huzur ve mutluluk istiyorsanız, aklınızın, canınızın, malınızın, neslinizin, dininizin muhafazasını istiyorsanız, tek çare İslam`dır. Tek çare Kuran`dır. Biz Müslümanlarda düşen,  Allah için çalışmak, Allah için fedakarlık yapmak, gecemizi gündüzümüze katmak, dinimize sahip çıkmak, inancımıza sahip çıkmak, gençlerimize sahip çıkmak, çoluk çocuğumuza sahip çıkmak, yakıtı taşlar ve insanlar olan cehennem azabından korumak adına.” Şeklinde konuştu.

Program, yapılan duanın ardında sona erdi. Programa katılanların çoğunun gençlerden oluşması dikkat çekti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir