• DOLAR 34.258
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2871.17
  • ...
Kaçak elektrik kullanımı trafo patlamalarını arttırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış ayına girilmesiyle beraber Diyarbakır`da artan kaçak elektrik kullanımının bir sonucu olarak trafolarda patlamalar yaşandığını dile getiren DEDAŞ`ın patlayan trafolara müdahalede yetersiz kalması, elektrik kesintilerinden dolayı yaşanan mağduriyetlerin giderek artmasına neden oluyor.

Diyarbakır`ın özellikle Bağlar ve Şehitlik semtlerinde kaçak elektrik kullanımından kaynaklanan Mahalle trafolarında şiddetli patlamalar artarak devam ediyor.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kömür ve doğalgaz yerine kaçak elektrik kullanarak ısınma ihtiyacını karşılayanların sayısının artması üzerine aşırı yüklenilen trafolar patlamaya devam ediyor.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi Girne Caddesi üzerinde bulunan bir trafo büyük bir gürültü ile patladı.

Patlama sonrası uzun süre elektriksiz kalan mahalleliler yaşadıklarına tepki gösterirken,   DEDAŞ`ın yıllardır kablolarının değiştirilmeyen trafoları yenilemediğini iddia ederek, kaçak kullananların ve DEDAŞ`ın yanlış uygulamalarının mağduru olduklarını dile getirdiler.

Halk, yaşanan bu olumsuz durumdan şikâyetçi olduklarını fakat şikâyetlerini kendilerine ulaştıracak bir merci bulamadıklarını ifade ettiler. Ali Fidancı - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir