• DOLAR 34.253
  • EURO 37.641
  • ALTIN 2871.618
  • ...
Denizli`de Mevlid Kandili kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düzenlediği hayırlı programlarla halkın teveccühünü kazanmayı başaran İrşad-Der, Mevlit Kandili programı düzenledi. Halkın da yoğun katılım gösterdiği program Kur` an tilavetiyle başladı. program okunan mevlitle ve getirilen salavat-ı şerifler ile  devam etti.

 Programa seslendirdiği  ilahi ve ezgileriyle eşlik eden Grup Nida  katılımcılara  duygu dolu anlar yaşattı.

 Ardından günün anlam ve önemi üzerine söz alan Muhammed Akgül Hoca cahiliye vurgusundan sonra,  ''İnsanlık cehalet içerisinde batmış kaybolmuş , düşününki yeryüzünde; kendilerini dünyaya getiren , bir anne adayı olan bir kız çocuğunu kendi elleriyle toprağa gömen , kendi anneleriyle, kız kardeşleriyle, kızlarıyla evlenen insanlar var olmuştu , Roma İmparatorluğunda kendi egolarını tatmin etmek için insanları vahşi hayvanların önüne atıp bu durumdan zevk alan bir zihniyet vardı . İşte aynen bu şekilde ve hatta bundan daha fazla zulüm yeryüzüne musallat olmuştu.O öyle bir toplumdu ki insanın fıtratında olan tapınma duygusunu Allah'a değil kendi yaptıkları putlara tapar olmuşlardı.Mazlumun ezildiği , zalimin de servetinin üzerine servet kattığı bir toplumdan bahsediyoruz. İşte böyle bir dönemde Allah(c.c)' ın kulları yönleri Allah'tan sapınca batıl yollara dalınca Allah-u Teala  (c.c)' nın istediği bir hayat tarzından kaçınca Allah onları kendi yoluna iletecek bir elçi gönderir. İşte doğum , kutlu olan doğum budur. ” dedi.

Akgül daha sonra,  ''Allah (c.c) alemlerin Rabbi değil mi , şüphesiz ki O'dur, öyleyle bütün peygamberlerin ortak mesajı olan ,  Ey kavmim Allah Teala'nın dışında bu taptıklarınız da neyin nesi. Gelin bırakın bunları,  gerçek mabut olan Allah'a tapın. İşte Kutlu Doğum ,  bunu beraberinde getirecekti , Onun için o daha henüz dünyaya yeni teşrif edince  Kisra' nın sarayı değil küfrün ,şirkin, zorbalığın sütünları yıkıldı. Çünkü yıkılmaya mahkumdur.'' ifadelerine yer verdi.

yapılan konuşmanın ardınan, Mevlit Kandili`nin muhtevasını konu alan bir şiir okunarak program devam etti.

Program  okunan dua ve akabinde yapılan ikramlarla son buldu. ( Ahmet Ural-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir