• DOLAR 34.24
  • EURO 37.556
  • ALTIN 2871.527
  • ...
SON DAKİKA
Mevlid Kandili Ağrı`da ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Program Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi binası konferans salonunda düzenlendi. Programa Şube üye ve gönüllerinin yanı sıra halktan da katılım oldu.

İ. Halil Akkurt`un sunuculuğunu yaptığı program Burhan Aslan`ın Kuran tilaveti ile başladı.

Daha sonra Veysel Kaya kısa bir açılış konuşması yaptı. Mevlid ve Mevlid kandilinin tanımını yapan Kaya, konuşmasında Hz. Resulullah`ın dünyaya gelişinin sebebi olarak küfre karşı mücadele olduğunu ifade etti.

“Biz putları devirmeye geliyoruz”

Kaya,” Hz. Resulullah Dünyaya geldiğinde Mecusilerin bin yıllık sönmeyen ateşleri sönmüştür. Bizlerde İslam için yanmayan tüm meşaleleri söndürmeye geldik. Hz. Resulullah doğdu ve Kisra`nın 14 sütunu yıkıldı. Bizlerde emperyalizmin, zulmün ve küfrün saray ve sütunlarını yıkmaya geldik. “ dedi.

Günün anlam ve önemini anlatan Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı M. Ali Ortaç, Hz. Resulullah`ın hayatının her yönü ile örnek alınabilecek biri olduğuna vurgu yaptı.

“Hz. Resulullah`ı örnek alanlar bize lider olabilir”

Toplum içerisinde Hz. Resulullah haricinde insanlara başka liderler sunulduğunun altını çizen Ortaç,” Bugün Araplar, Kürtler, Türkler ve diğer ırklar için çeşitli liderler türetilmiştir. Allah için söyleyen Müslüman Kürtler için önder kılınan kişi, aile, komşu, akraba diyalogu iyi mi ki onu kendimize örnek alacağız. Veyahut Türkler için lider kılınanların hangi özelliğini Müslüman Türk kardeşlerimiz kendilerine örnek alacak. Veya diğer ırkları da içine katarak sözlerimizi uzatabiliriz. Onlar Müslüman halka önder ve lider olamazlar. Müslüman halka Hz. Muhammed`i örmek ve önder kabul etmiş insanlar ancak lider olabilir. “ dedi.

Ahmet Faruk Çevik`in okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam eden program, Vahdet İlahi Grubu üyeleri Ramazan Ürküt ve Mehmet Sarı`nın seslendirdikleri eserler ardından yapılan ikram ile  son buldu.

Ağrı`da faaliyet yürüten Rehber Der programına da ise 100. Yıl Mahallesi sakinleri ilgi gösterdi.

Bilal Dalga`nın sunuculuğunu yatığı program M. Nur Padir`in okuduğu Kuran ile devam etti.

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Köy Komisyonu Başkanı Molla Abdulbari Durmaz, Hz. Resulullah`ın dünya gelişinin anlamını ifade etti.

İnsanlığın Hz. Resulullah`tan bahsederek kendine değer kattığını ifade eden Durmaz,” Ağaçlar kuşlar tüm yeryüzü mahlukatı Hz. Resulullahın doğuşuna sevindiler. Hepsi kendi vicdanı ile Hz. Resulullah`ın gelişini alkışlıyorlardı. Hz. Resulullah`ı tüm mahlukat canlı cansız her şey sevdi. Hz. Resulullah hutbe için yeni yapılan minbere çıktığı zaman daha önce hutbe verdiği kütük ağlıyor kardeşler. Düşünün cansız bir varlık. O kadar çok seviyor o kütük Hz. Resulullahı. Gerisini siz düşünün kardeşler. “ ifadelerine yer verdi.

Muharrem Nogay`ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile M. Nur Padir ve Yusuf Polat`ın seslendirdiği eserler ile devam eden program Molla Abdulbari Durmaz`ın yaptığı duanın ardından yapılan ikram ile son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir