• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
Said-i Nursi Vakfı Kadın Kollarından eğitim kampı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsviçre'nin Basel şehrinde faaliyetlerde bulunan Said Nursi Vakfı Kadın Kolları, kız öğrencilerine yönelik 3 günlük bir eğitim programı düzenledi. Jura kantonunda gerçekleştirilen eğitim kampına, vakfın kadın kollarına üye ve gönüllü olan 32 öğrenci katıldı. İlk kez düzenlenen bu kampın geleneksel hale getirileceği ifade edildi.

Programda İslami sohbetlerin yanısıra tesettür konusunda da bilgiler verildi, öğrencilerin kaynaşmaları için çeşitli aktiviteler yapıldı.

Kampa misafir konuşmacı olarak katılan Belçika El-Gazali Vakfı Kadın Kolları yetkilileri, ‘Kadın ve Tesettür’ konulu bir konferans verdi. Konferans bitiminde yöneltilen sorular cevaplandırıldı.

Said Nursi Vakfı Kadın Kolları adına bir konuşma yapan Huriye Yılmaz da, ‘Aile ve kadın, İslami çalışmalarda kadının rolü ve önemi’ konusuna değindi.

Kampla ilgili bilgi veren Kadın Kolları yetkilileri, “Bu kamp kadın kolları olarak düzenlediğimiz ilk kamp programı oldu. Kısmet olursa bundan sonra da bu tür çalışmalarımız geleneksel ve periyodik olarak devam edecek.” dediler.

Kamptaki sohbet ve tavsiyeleri çok beğendiklerini belirten katılımcılar, bu tür kampların tekrarlanmasını istediler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir