• DOLAR 32.269
  • EURO 34.716
  • ALTIN 2399.947
  • ...
Elektrikleri kesilen vatandaşlar yol kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçesi Bahçelievler mahallesindeki bazı esnaf ve mahalle sakinleri elektriklerinin kesik olduğunu öne sürerek Kızıltepe-Ceylanpınar yolunu bir süreliğine trafiğe kapattı.

Kapatılan yol nedeniyle birçok araç ara sokakları kullanken bazı araç sürücüleri ile yolu kapatan eylemciler arasında gerginlikler yaşandı.

Yaklaşık 8 gündür elektriklerinin olmadığını ve atölyelerini kapattıklarını söyleyen esnaflardan Selman Koçhan, “ Benim mobilya atölyem var. Yaklaşık 8 gündür elektriğimiz yok. Atölyelerimizi kapattık, işçiler işi bıraktı. Artık müşterilerimizin ihtiyacını gideremiyoruz. DEDAŞ’a belki 10 defa gittik, ama kimse bize kulak asmıyor. Artık trafomuz kaldıramıyor sayısız binalar yapılıyor ama trafo aynı trafo, artık bu gücü kaldırmıyor. Elektriğimiz gelmeyene kadar yolu açmayacağız.  Yetkililerin bir an önce buna bir çare bulmasını istiyoruz.”  diye tepki gösterdi.

Daha sonra olay yerine TOMA ve akrep zırhlı araçlarla gelen polis ekipleri, yolu kapatan eylemcilere sesli anonsla çağrıda bulunarak yolu açmadıkları takdirde müdahele edileceği yönünde uyardı.  

Eylemciler ise niyetlerinin taşkınlık çıkarmak olmadığını, elektrikleri verildiği takdirde yolu trafiğe açacaklarını söylediler.

Bunun üzerine  DEDAŞ müdürüyle görüşen Emniyet yetkilileri, elektriklerin verileceği  sözünü alınca eylemciler yolu trafiğe açtılar. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir