• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Diyarbakır`da 100 bin kişiyle örtü eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da düzenlenen ve yüz bin kişinin katıldığı “İnanca Saygı ve Başörtüsü’ne Özgürlük” mitinginde, başörtüsü özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması ve konunun anayasal güvenceye kavuşturulması istendi

Mustazaflarla Dayanışma Derneği (Mustazaf Der), dün Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda, “İnanca Saygı ve Başörtüsü’ne Özgürlük” mitingi düzenlendi. Mitinge, yüz bin kişi katıldı. Başörtüsüne özgürlük isteyen insanlar, sabahın erken saatlerinden itibaren tekbir, salâvat ve başörtüsüne özgürlük sloganlarıyla etkinliğin yapılacağı meydana akın etmeye başladı.

Mehmet Şirin Çağlayan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mitingde, kız çocukları ve Mustafa Özcan, ilahiler seslendirdi. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca selamlama konuşmalarının yapıldığı mitingde; İHH Genel Başkan Yardımcı Gülden Sönmez bir konuşma yaptı. Sönmez, velilerin öğrencilerini başörtüsüyle okula göndermek istediklerini söyledi.

GÖKTAŞ: EN BÜYÜK FELAKET MİLYONLARCA ÇOCUĞUN OKUMAMASIDIR

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, Müslümanlar için en büyük tehlikenin örtüsüzlük olduğunu vurguladı. Bölge de, milyonlarca kızın okula gönderilmediğine dikkat çeken Göktaş Hoca; “Bu da büyük bir felakettir. Önümüzdeki en büyük felaket milyonlarca çocuğun okumamasıdır. Bunun en büyük sorumlusu bu zalim rejimdir, bu zalim düzendir. Laiklik nice canlara mal olmuştur. Bu coğrafya okumayanların sayısı milyonları bulmaktadır. Siz Müslümanca eğitim verdiniz de hangi Kürt çocuğunu okula göndermedi!” diye konuştu.

“TESETTÜR, BAŞIMIZIN TACIDIR”

Doğruhaber Gazetesi Yazarlarından Sümeyye Ürük de konuşmasında, “Bugün bu meydandan hak davamız olan ‘tesettür’ hakkımızı istiyoruz. Bizler Müslüman bir milletiz ve kimse örtümüzü yasaklayamaz. Gelin, tesettürün önemini bir defa daha anlayalım. Çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim’i ve Hz. Fatıma’yı öğretelim, anlatalım. Müslümanlar için tesettür çok önemlidir, başımızın tacıdır” dedi.

“ÖRTÜMÜZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Mustazaf Der Diyarbakır Şubesi Bayan Komisyon üyesi Azize Kaymaz ise konuşmasında, örtüden asla taviz vermeyeceklerini söyledi. Allah’ın emirlerinden başka bir emir tanımadıklarını belirten Kaymaz, bu sorunun bitmesi için temennilerde bulundu.

“BİZLER SADECE ALLAH İÇİN ÖRTÜNÜYORUZ”

Zeynep-Der Başkanı Avukat Sabiha Alpat Ateş, mitingin, inanç ve başörtüsünün önündeki engellerin kaldırılmasına vesile olmasını temenni etti. Başörtüsü mağduru Ece Nur Özel ise, inancı gereği başını örttüğü için sözde İnsan Hakları gününde çok sevdiği okulundan sürgün edildiğini söyledi. Ceylanpınar’ın Kanaat önderlerinden Muhammed Ali, “Tesettür, bizim değil, Allah-ı Teâlâ’nın emridir. Ahzab ve Nur surelerinde bu farziyet açıkça ifade ediliyor. Allah-u Teâlâ hepinizden razı olsun” dedi.

Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir