• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...
İş bulamayan Suriyeliler yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye gelerek Batman`a sığınan 8 nüfuslu Hasan Ali ailesinin çocukları meslekleri olduğu halde Kürtçe ve Türkçe bilmedikleri için inşaatlarda amele olarak çalışıyorlar. Bu yüzden çok zor şartlarda geçimlerini sağlayan Suriyeliler, yetkililerin ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Çok zor şartlarda kıt kanaat geçindiklerini ifade eden Hasan Ali ailesi, yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansına anlattı.

Kışın gelmesiyle mağduriyeti artan ailenin, inşaat işinin de durmasıyla çocukları çalışamıyor. Mağdur ailenin ne yakacak bir odunu ve ne de doğru dürüst yiyecek bir şeyleri var. Hayatta kalabilmek için verdikleri yaşam mücadelesinde Suriyeli aile, yetkililer ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Fatih Mahallesi'nde kirada oturan Suriyeli aile, Batman`a yerleştikleri bir seneden bu yana Belediye ve AFAD`a başvurduklarını ama bir netice alamadıklarını belirtti.

 “Çocuklarım Kürtçe ve Türkçe bilmedikleri için mesleklerini icra edemiyorlar”

Çok zor şartlarda geçindiklerini ifade eden 5 çocuk ve gelini olan Hasan Ali, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı: “Bir senedir memleketimizden savaştan kaçarak Batman`a yerleştik. Savaştan kurtulduk ama buralarda şartlar çok zor. Oğlum Abdulkadir Hasan ve eşi Kefa Anzur da bizimle beraber yaşıyorlar. Gelinim hastadır ve inşallah bir çocuğu olacak. Ama onu da kötü şartlar bekliyor. Allah yardımcımız olsun. Çocuklarım Suriye`de savaştan önce mesleklerini icra ediyorlardı. Benim çocuklarımın biri oto elektrikçi, bir tanesi berber ve öbürü ise kebap ustasıdır. Batman`a geldiğimizden beri çocuklarım Kürtçe ve Türkçe bilmedikleri için mesleklerini icra edemiyorlar. Ancak inşaatlarda amele olarak çalışabiliyorlar.”

“Yetkililerden isteğim çocuklarıma iş imkânları sunmasıdır”

Hasan Ali, “Çocuklarım yaz ayında nadir de olsa inşaatlarda amele olarak çalışıp bize bakıyorlardı. Ama gelen kış nedeniyle inşaat sektöründe iş olmadığından dolayı çocuklarım çalışamıyor. Bu yüzden çok sıkıntılar yaşıyoruz. Yetkililerden isteğim çocuklarıma iş imkânlarını sunmasıdır.” dedi.  (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir