• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Yeni İhya Der`den Kutlu Doğum Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye olan STK`lardan Yeni İhya Der, Kutlu Doğum Haftası" münasebetiyle dernek binasında seminer düzenledi. Akşam saat 19.00`da başlayan seminere, çok sayıda vatandaş katıldı.

Peygamber Efendimizin "Doğruluk ve Dürüstlüğü" konulu seminere Molla Mahmut Akgül konuşmacı olarak katıldı. Doğruluk ve dürüstlüğün tüm peygamberlerin ortak vasıfları olduğunu ifade eden Akgül, "bir peygamber için doğruluk ve dürüstlük olmazsa olamazdır" dedi.

Mekke döneminden bahseden Akgül Hoca, Peygamberimize peygamberlik görevi verilmeden önce "El Emin" lakabını aldığını söyledi. Peygamberimize görev verildikten sonra Mekkelilerin ona karşı cephe aldığını ifade eden Akgül, bunun da Sünnetullah olduğunu ifade etti.

Düşmanları O`nun hakemliğine başvuruyordu
Akgül Hoca sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah Resulü, bir gün Mekkelileri topladı ve dedi ki, `Eğer ben bu dağın arkasında falan kişiler sizi öldürmeye geliyorlar, desem bana inanır mısınız? Mekkeliler, `evet vallahi inanırız. Çünkü biz senden doğruluktan başka bir şey görmedik` derler. Evet, efendimiz güvenilirdi, ancak Allah dinini anlatmaya başladığı andan itibaren onu dışladılar, ona deli dediler. Oysa bu gibi iftiraları atan Müşrikler, emanetleri onun yanında bırakırlardı. Ve Müşrikler arasında bir anlaşmazlık çıktığı zaman Efendimizin hakemliğini kabul ediyorlardı."

Tüm peygamberlerin davetçi olduğuna dikkat çeken Akgül Hoca, "Bizler de onların takipçileriyiz" dedi. Peygamber efendimizin ticaret ahlakıyla da herkesin güvenini kazandığını ifade eden Akgül, efendimizin özelikle Allah`a karşı son derece dürüst olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından okunan dua ile seminer sona erdi. Ayrıca, dün oruç tutanlar için dernek binasında iftar yemeği verildi.

Öte yandan, Mustazaf Der`de Peygamberimizin Fedakârlığı, Sahabe Der`de Cömertliği, Sahabe Der Temsilciliğinde Şükrü, Şura Der`de Ahlakı, Hizmet Der`de Şefkat ve Merhameti, Yetim Der`de davette ceht ve gayreti, Bağıvar Der`de Sabrı ve Fabrika Der`de Aile reisliği konulu seminerler düzenlendi. (Mehmet Furkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir