• DOLAR 32.588
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2464.412
  • ...
Görmez`den yılbaşı kutlamalarına eleştiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Altındağ İlçe Müftülüğü yeni hizmet binasının açılış programına katıldı. Sözlerine iki gün sonra idrak edilecek Mevlid Kandili`ni kutlayarak başlayan Görmez, “Efendimiz, 14 asır önce dünyayı teşrifleriyle nasıl ki bütün insanlığı karanlıklardan rahmete kavuşturdu, Mevlid Kandili`nin de yeniden ülkemizi, milletimizi, İslam alemini ve bütün insanlığı rahmete, şefkate, yeniden vicdana, erdeme ve ahlaka kavuşturmasını diliyorum” dedi.

Basın mensuplarının program öncesi gündeme ilişkin soruları üzerine Başkan Görmez, “Bugün aynı zamanda bir yılı geride bırakacağız. Miladi takvime göre 2014 yılını geride bırakıp yeni bir yıla gireceğiz. Her sene bu mevsimde toplumda bir tartışma yaşanır. Bu tartışmayla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı en küçük bir imada bulunduğunda hutbesinde, vaazında bir cümle sarf ettiğinde o da tartışma konusu olur. Gönül ister ki, her sene bu mevsimler geldiğinde bu tartışmayı yapmak yerine iç içe geçmiş insanlıklarımızı sorgulamaya fırsat veren bir milat olsun her yılbaşı.” diye belirtti.

Yılbaşı kutlamaları yozlaşma kültürü
Yılbaşı hakkında da konuşan Görmez, “Şunu açıkça ifade etmek isterim, Diyanet İşleri Başkanlığı müftüleriyle, imamlarıyla, vaizleriyle şefkatli, dostça tavsiye ve nasihatlerini yapmaya devam eder. O da şudur; Hiç kimse Pagan kültürüyle, tüketim kültürünü; haz ve eğlence kültürüyle birleştirerek çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde bir yozlaşma kültürünü meydana getirmesinin doğru olduğunu söyleyemez. Bütün bunların da Noel, çam ağacı, kumar, içki, spor toto, loto gibi insanı kendisinden ve rabbinden uzaklaştıran davranışlarla birleştirerek toplumun yozlaşmasına izin veren bir geleneğin oluşması karşısında, Diyanet İşleri Başkanlığı daima bunun doğru olmadığını şefkatli bir şekilde topluma ifade etmeyi, dostça uyarısını yapmaya devam eder. Pagan kültürü, tüketim kültürü, haz ve eğlence kültürüyle birleşerek gençlerimiz üzerinde bir yozlaşma kültürü meydana getirmesinin doğru olmadığını söylemeye biz devam ederiz. Bunun Noel ve çam ağacı gölgesinde yapılması, hiçbir dine ve inanca göre doğru olduğunu ortaya koymaz.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir