• DOLAR 32.271
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2400.926
  • ...
Doktor sıkıntısı halkı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Çaldıran ilçe Teşkilatı, yaptığı açıklamayla ilçede sağlık alanında yaşanan sorunlar ve doktor sıkıntısına dikkat çekti.

Çaldıran'da ciddi sağlık personeli ve doktor sıkıntısı yaşandığı ifade edilen açıklamada, yaşanan sıkıntıyla ilgili olarak şu bilgilere yer verildi: "Halen İlçemizde Kadın Hastalıkları ve doğum uzmanı doktor bulunmamaktadır. Bunun yanında çocuk hastalıkları dalında sadece bir doktor hizmet vermekte olup, onun da 42 gün sonra süresi doluyor. Bu alanda da açık bulunmaktadır. Yine Genel Cerrahi uzmanı sayısı sadece birdir. Diş doktoru sayısı 2, Pratisyen hekim sayısı ise 5`tir. Anestezi, Tıbbı sekreter, eczacı, laborant, röntgen teknikeri sayısı bulunması gereken sayının çok çok altındadır. Bu doktor ve sağlık personeli sayısıyla Çaldıran gibi bir ilçeye sağlık hizmeti verilmesi çok zordur. Var olan Doktor ve sağlık personeli de büyük bir özveri ile çalışmaya gayret etmekte fakat hastalara yetiştirilmesi imkansız bir hal almaktadır."

İlçenin hassasiyetleri de gözetilerek, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı bayan bir doktorun ilçeye acilen atanması veya görevlendirmesi istenen açıklamada, "Özellikle tek çocuk hastalıkları doktoru, kış mevsimi nedeni ile artan vakalar nedeni ile ciddi yoğunluk yaşamakta ve hastalar saatlerce sıra beklemek zorunda kalmaktadırlar. Bu nedenle, Çaldıran ilçemizde ilgili kamu birimleri ile görüşülerek, bu aksaklıklar tespit edilmiş olduğundan, Sağlık Bakanlığı ve Van Valiliğinden soruna acil çözüm getirmeleri çağrısında bulunuyoruz.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir