• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mersin'de hemşire yapılan saldırı kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin Devlet Hastanesi'nde hemşirelik yapan Aygül Aydemir'e bir hasta yakını tarafından yapılan saldırı basın açıklamasıyla protesto edildi.

Mersin Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde bir araya gelen Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, sağlık çalışanlarının yüzde 50'sinden fazlasının mesleklerini icra ettikleri herhangi bir zamanda şiddete maruz kaldığı ifade edildi.

Sağlık alanında hizmet verenlerin diğer iş alanlarında çalışanlara göre 16 kez daha fazla saldırıya uğradığına vurgu yapan Uğurhan, “Gardiyan, polis, şoför ve banka çalışanlarından daha fazla saldırıya uğrayan sağlık çalışanları arasında da hemşireler diğerlerine göre 3 kat daha fazla risk altındadır. Hemşire arkadaşımız Aygül Aydemir, geçen gün bir hasta yakınının saldırısına uğradı. Ne yazık ki, bu ne ilk ne de son. Geçen ay Adana'da hamile bir çocuk hekimi arkadaşımız saldırıya uğradı. Van'da bir hekim arkadaşımız kendini saldırganından tekvando yaparak korudu." dedi.

Acil servis çalışanları ve 112 ambulans hizmetlerinde çalışanlar için şiddetin günlük yaşamlarının bir parçası olduğuna dikkat çeken Uğurhan, "Aldığı hizmetten memnun olmayan hastalar memnuniyetsizliklerini daha doğrusu hınçlarını karşılarında ilk gördükleri kişiye yani hemşireye, doktora, güvenlik görevlisine, laboratuar çalışanlarına yansıtmakta. Artık sağlık çalışanları iş güvenliği önlemi olarak beyaz önlük giymekten daha önce kask, gözlük, kulaklık taksa, hastalarını camların arkasında muayene etse yeridir. " dedi.  (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir