• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Gurbetçilerin çocukları  Bursa'da eğitilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının koordinasyonunda Bursa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğinde yürütülen proje kapsamında yaklaşık 150 öğrenci, 15 günlük programa alındı.

Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan öğrencileri Bursa Valisi Münir Karaloğlu ziyaret etti.

Öğrenciler ile ilgilenen Vali Karaloğlu: "Hepinizin belki babası, belki dedesi, kendi ülkelerinden hiç tanımadıkları, bilmedikleri bir dünyaya, bir ülkeye çoğunluğu geçim gayesiyle gittiler.  Ama gidenler dönemediler, gittikleri ülkelerde dedelerin çocukları, şimdi torunları, torunların çocukları olmaya başladı. Gurbet sılaya dönmeye başladı Avrupa'da, siz işte o neslin çocuklarısınız. Sizin dedeleriniz, babalarınız Türkiye'de doğdu birçoğu, onların kendi kültürleri ile kendi medeniyetleri ile kendi inanç sistemleri ile bağlantıları sizlerden daha farklıydı. Ama siz çoğunlukla bulunduğunuz ülkelerde dünyaya geldiniz, orda ki eğitim koşullarına göre eğitim alıyorsunuz, orada ki okullara gidiyorsunuz. Sizin kendi kültürünüzle, kendi medeniyetinizle, kendi inancınızla ilgili irtibatı, bağı kurmak dedelerinize ve babalarınıza göre biraz daha sorundur.”dedi.

İl Müftüsü M. Emin Ay ise konuşmasında, “Hayatınızın bu önemli bölümünde sizin sonraki yıllarınızı şekillendirecek olan bu dönemi çok önemseyin. Sizlere şunu hatırlatmak isterim Yüce Allah Kur’an-ı kerim’de bize pek çok gencin hayatından söz ediyor. Sizler belki dünyada hiç bir medeniyetin, hiç bir ülkenin sahip olmadığı bir zenginliğe sahipsiniz. Gelin bunu araştıran, sahip çıkan, bu konuda  yapılan çalışmalara gönül veren gençler olunuz. Emin olun o zaman siz Müslümanlığınızla iftihar eden kimseler olursunuz. Sizin gerçekten üstün insanlar olduğunuzu görürsünüz." dedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın koordinasyonunda Bursa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğinde yürütülen “Değerler Eğitim” projesi kapsamında yaklaşık 150 öğrenci 15 günlük programa alındı.

Yurt dışında çalışan ailelerin çocuklarından oluşan öğrenci gurubu, 15 gün boyunca temel dini bilgiler, Osmanlıca, gelenek-görenek ve ülke kültürü konularında alacakları  bilgilerin yanı sıra, Bursa’nın çeşitli tarihi ve kültürel yerlerini de ziyaret edecek.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir