• DOLAR 34.257
  • EURO 37.623
  • ALTIN 2909.85
  • ...
Batman sağlık turizminde atakta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün öncülük yaptığı, kurum ve kuruluşların yanı sıra STK’larında yer aldığı arama konferansında sağlık turizmi masaya yatırıldı.

Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Milli Eğitim, Özel İdare, GAP İdaresi, DİKA, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, özel hastane temsilcileri ve bazı sivil toplum örgüt temsilcileri, otel müdürleri, turizm acenteleri ile Kültür ve Turizm Tanıtım Derneğinin de yer aldığı arama konferansını Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı’nın operatörlüğünde 112 Acil servis toplantı salonunda gerçekleşti.

Sağlık turizminde otellerin doluluk oranın da arttığını belirten Kültür ve Turizm Müdürü M.İhsan Aslanlı, “Batman’a gelen konuk sayısında geceleme oranı bizim için önemli. Şu anda otellerimizin doluluk oranı yüzde 90’lara yakın. 10 bini aşkın Irak bölgesinden gelen konuk, Batman’da bir süre kaldı. Yabancı uyruklu hasta sayısının artmasıyla bazı esnafımızın da yüzünün gülmesi bizleri de sevindiriyor. Irak bölgesinden daha fazla turistin gelmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonraki süreçte platform olarak daha etkin çalışmalara imza atmaya hazırlanıyoruz.” dedi. 

Batman’a Irak’ın Zaho ve Duhok bölgesinden 20 bini aşkın hastanın tedavi için geldiğini belirten Sağlık İl Müdürü Dr. Bodakçi, “Batman sağlık turizmde önemli bir yol aldı. Sağlık, Kültür ve Turizm Müdürlüleri ve diğer kurumlarımızla birlikte ortak çalışmalarımız sürüyor. Batman’a gelen hastalar zamanında hizmet aldıkları için memnun ayrılıyorlar. Bu da geri dönüşümü daha fazla oluyor. Dahiliye, Ortopedi, Kardiyoloji, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ile Beyin cerrahi bölümlerine rağbet var. Batman son yıllarda sağlık turizminde önemli bir yol aldı. Hastaların Batman’dan memnun ayrılmaları bizim için önemli. Hastanelere gelen konuklara yardımcı olunuyor. Zaho ve Duhok’tan gelen konuk sayısı bu yıl içinde 20 bini aşmış durumda.” diye belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir