• DOLAR 34.26
  • EURO 37.649
  • ALTIN 2905.51
  • ...
D.Ü'de 'Eğitim ve Verimlilik' konferansı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi yönetimi tarafından ‘Verimlilik Haftası’ münasebetiyle düzenlenen ‘Eğitim ve Verimlilik’ konferansı, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesinde gerçekleştirildi. Konferansa, Ziraat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Bekir Bükün, öğretim üyeleri ve personeller katıldı.

Konferansta verimliliğin kavramından Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Ahmet Çoban, “Verimlilik kavramı, ekonomik kalkınma ve büyüme sürecinde çok önemli bir değişken ve bu çabaların değerlendirilmesinde temel bir göstergedir. Verimlilik az girdi ile çok ve kaliteli çıktı elde etmektir” dedi.

Eğitimin, insanın bugününe ve gelecekteki yaşamına bir müdahale olduğunu söyleyen Çoban, “İnsan düşünce ve davranışlarında, amaçlı olarak istenilen yönde bir değişiklik gerçekleştirme sürecidir. İnsanın ve toplumun yararı ve yarını düşünülerek uyumun ve üretkenliğin artırılmasına yönelik düşünce ve davranış değişikliğini yaratma çabasıdır” ifadelerini kullandı.

Eğitimin 7 öğesi olduğunu belirten Çoban, öğrenmenin yaşantı ürünü,  kalıcı izli,  davranış değişikliği olduğunu belirterek, öğrenmenin aynı zamanda beyinde gerçekleşen biyokimyasal bir süreç olduğunu söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir