• DOLAR 33.005
  • EURO 35.335
  • ALTIN 2458.519
  • ...
Öğrenciler katliamlara dikkat çekmek için resim sergisi düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Öğrenci Birliği (AÖB) İslam coğrafyalarında yaşanan savaş katliamları hatırlama ve gündemde tutmak amaçlı Gaziantep Üniversitesi önünde 2 gün sürecek olan resim sergisi açtı. Serginin açılışı dolayısıyla Gaziantep Üniversitesi önünde bir basın açıklaması yapan Anadolu Öğrenci Birliği üyeleri Müslümanlık bilincini yitirmemiş, vicdanları körelmemiş insanların dikkatini çekmek için resim sergisini açtıklarını belirttiler.

AÖB adına basın açıklamasını okuyan Usame Çolakoğlu, “Kapitalist, emperyalist ve Siyonist güçlerin insanlığın gözü önünde zaman ve mekân tanımaksızın Müslümanları katletmektedir. Bizler de katliamlara dikkat çekmek ve insanlık onurunu, Müslümanlık bilincini yitirmemiş, vicdanları körelmemiş insanların dikkatini çekmek için burada toplanmış ve bu resim sergisini açmış bulunuyoruz. İnsanlığın ortak değerlerinin ayaklar altına alındığı, zalimlerin pervasızca katliamlara giriştiği bu günlerde ümmetin birleşmesi hiç bu kadar elzem olmamıştı.” dedi

Zalimlerin sonunun mazlumların elleri ile olacağını belirten Çolakoğlu, “Zaman, Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Irak'ta, Myanmar'da ezilen, katledilen mazlumlarla birlikte İbrahim'i bir duruş sergileme zamanıdır. Gün zalimlere karşı Hamza, mazlumlara karşı Ebu Bekir olma günüdür. Müminler, tek bir bedenin uzuvları gibidir, uzuvlardan birisi ağrıdığında diğerleri de ağrır. Hadisince, Bugün bizlere düşen bu zulümler karşısında dilsiz şeytanlar olmaktan sakınmaktır. İnanıyoruz ki yüce Allah zalimlerin zulmünden haberdardır ve hesabı da çetin olacaktır. İnanıyoruz ki, zalimlerin sonu mazlumların elleri ile olacaktır.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir