• DOLAR 34.277
  • EURO 37.647
  • ALTIN 2918.823
  • ...
`BDP/HDP şiddet üzerinden siyaset yapıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kozluk (Hazo) İlçe Teşkilatı, 1`inci olağan kongresini gerçekleştirdi. Belediye konferans salonunda düzenlenen kongre, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı, parti çalışmalarının anlatıldığı slâyt gösterimi ile devam etti.

İlk söz alan HÜDA PAR Kozluk İlçe Teşkilat Başkanı Yusuf Işık, ilçe faaliyet raporlarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Kısa bir siyasi konuşma yapan 2014 seçimlerinde Kozluk Belediye başkan adayı olan Seyithan Aksoy ise, Cizre`de HÜDA PAR üyelerine yönelik yapılan saldırıları kınayarak, yapılanların dindarlara dönük bir imha girişimi olduğuna dikkat çekti.

“BDP/HDP şiddet üzerinden siyaset yapıyor”
İlk olarak Cizre`deki olayları değerlendiren Aksoy, “Ateşle oynayanlar şunu iyi bilsinler ki bu ateş en başta kendilerini yakacaktır. Bir siyasi parti fikrine düşüncesine inanarak ortaya çıkar, şiddetten uzak durur. BDP/HDP çevresinin şiddet üzerinden siyaset yapması, bölge halkına ve insanlarımıza çok zarar vermektedir.” şeklinde konuştu.

“Çatışma yok, tek tarafın saldırısı var!”
Bölgenin adeta birilerine teslim edildiğinin altını çizen Aksoy, bir devletin varlığının sadece kendisi için olmadığını, halkın mal ve can güvenliği için de olması gerektiğini söyledi. Cizre`deki olayları karşılıklı çatışma varmış gibi lanse eden medyayı da eleştiren Aksoy, “Gece 03.00`te mahalle sarılmış, 3 koldan dışarıdan gelen militanların mahalleyi sarması, her taraftan ateşli silahlar ile gece uykularında olan insanlara saldırmasının neresinde bir çatışma olabilir.” ifadelerini kullandı.

“HÜDA PAR evrensel ilkeleri olan büyük bir davadır”
HÜDA PAR`ın misyonuna da değinen Aksoy, HÜDA PAR`ın evrensel ilkeleri olan büyük bir dava olduğunu belirterek, “Bu parti; insanlık onur ve şerefini korumak istiyorum diyen,  mustazafların hamisi ve zalimlere karşı dik durmasını bilen bir partidir. Bu parti insanları vahşi kapitalizmin çarkları arasında ezdirmeyen, beşeri ideolojilere kurban etmeden, insanları yaratılış itibariyle eşrefi mahlûkat gören insanların partisidir. Bu parti adaletin öncülüğünde yeryüzü kaynaklarını bir avuç ceberutların sultasından kurtaracak insanların maddi ve manevi kalkınma hizmetine verecek bir partidir” diye konuştu.

Kongreye katılan HÜDA PAR`ın Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın da, çözüm süreci ve Cizre`de Müslümanlara yönelik saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Aydın, DBP/KCK`nin kullandığı dilin dil olmadığını da ifade ederek, “Bu dil dil değildir, bu Kürdistan`ın dili de değildir. Bu siyasetin dili değildir. Kimse bizi başka şeylerle denemeye kalkışmasın. Siyasetse siyaset, komşuluksa komşuluk, dostluksa dostluk ne isteniyorsa bu coğrafyanın zarar görmemesi için biz her türlü göreve hazırız. Ama başımız kesilse dahi eğdirmeyiz.” dedi.

İlçe Kongresi, divan meclisi üyeleri ve ilçe teşkilat başkanının seçimi için kullanılan oylardan sonra sona erdi. Seçim sonucunda mevcut teşkilat başkanı Yusuf Işık, teşkilat başkanlığına seçildi. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir