• DOLAR 32.645
  • EURO 35.176
  • ALTIN 2439.915
  • ...
Akdağ: "Boynu bükük eserler, hamdolsun tek tek onarıldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Mardin Şubesi tarafından organize edilen Mardin  Müftülük Konferans salonunda gerçekleştirilen “Gençlik ve İdealizm” söyleşi programında konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim  Akdağ önemli  açıklamalarda bulundu.

 Akdağ, “Bizim kültürümüzde tarihin tayin edici bir yeri vardır, tarih klasik anlam da geçmiş olayları anlatan bir bilgi birikimi değildir. ‘Geçmişini bilmeyenin geleceğine dair bir vizyonu bir kurgusu bir stratejisi bir öngörüsü olamaz’ değerlendirmesi gerçekten çok önemlidir. Ama maalesef uzun yıllar tarihten öğrendiklerimizin ne kadarının doğru olduğu hususunda bir takım şüpheleri uzun süre yaşadık. Hatta tarihle alakalı bir kitabın adı ‘Yalan Söyleyen Tarih Utansın’ diye geçer. Bizi uzun süre oyaladılar, bizi uzun süre uğraştırdılar, enerjimizi birikimimizi ve misyonumuzu yanlış yere yönlendirdiler. Ama hamdolsun, su mecrasını bulmuştur.” İfadelerini kullandı.

“En büyük zenginliğin insan kaynaklıdır.”

En büyük zenginliğin insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Akdağ, insandan sonra her şeyin anlam kazanabildiğini belirterek, “Bir ülkenin yer altı ve yer üstü kaynakları elbette zenginliktir, ama en büyük zenginlik insan kaynağıdır. Çünkü Allah (cc) insanı kendine halife olarak seçmiş, ‘Benim ülkümde, benim adıma git, tasarrufta bulun’ demektir halifelik. Böyle bir şerefe nail olmuş insanoğlunun, Allah’ın mutlak iradesine mutabık yaşadığı ölçüde, yaratılış gayesine uygun yaşamış olur. Bugün hem gençlerimizin dinamizmi, hem de yaşlılarımızın tecrübesi ve yaşadıkları olaylardan elde ettikleri olgunluk, bizim geleceğe dönük umutlarımızın artmasına sebep olacak önemli bir kaynağımızdır. Tabi bu yapıların oluşu özellikle  gençlerle ilgili olan kısmı önemlidir ama, bölgemizde daha fazla önem arz etmektedir.” diye konuştu.

 “Hedef, Lailaheillallah sancağını dünyanın farklı merkezlerine taşımaktır.”

Boynu bükük olan eserlerin bugün tek, tek onarıldığını söyleyen Akdağ, “ Hedef Lailaheillallah sancağını dünyanın farklı merkezlerine taşımaktır. Onların bıraktığı ve boynu bükük olan eserler, hamdolsun bugün tek tek onarıldı. Orhun Abidelerinden Drina Köprüsü Bosna’ya kadar. Sayın Cumhurbaşkanımızla Nijer, Gabon, Senegal’e gitme imkanı buldum. Tam 5 Bin kilometre gittik,  tören alaylarıyla karşılandık kendilerinden bir his bir duygu kendilerinden bir inanç görüyorlardı. Türkiye’den Afrika kıtasına ve siz azimli genç kardeşlerimle Türkiye 2023 hedeflerine daha yakın bir ilerleyiş içinde sizleri çabanızdan ötürü kutluyor ve Türkiye Gençlik Konfederasyonu yöneticilerinin ilimizde oluşunuzdan dolayı mutluluk duyuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun”, dedi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir