• DOLAR 34.287
  • EURO 37.713
  • ALTIN 2921.39
  • ...
HÜDA PAR Mazıdağı 1. olağan kongresi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“ Dünyanın dört bir tarafında ırkı, dini, dili ne olursa olsun Partimiz mazlum ve mustazafların hamisi olacaktır.” diyen Akman, amaçlarının siyasete İslamî bir renk getirmek olduğunu dile getirdi.Kongre Mahmut Aktumur`un okuduğu Kur`an tilaveti ile başladı. Kur`an tilavetinden sonra kürsüye gelen Mardin HUDA-PAR il başkanı Şehmus Akman,  katılımcılara teşekkürlerini ilettikten sonra, hak ve batıl mücadelesine değinerek, “ İslam`ı referans alan partimiz, bizim için amaç değil, Hakk`a ve halka hizmet için bir araçtır.” dedi.

Cizre`de HDPKK` nın Müslüman halka yönelik yaptığı saldırılara da değinen Akman “Çözüm sürecinin ivme kazandığı böyle bir zamanda, bu tür saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Mazıdağı HÜDA-PAR ilçe başkanlığı seçimi için adayların adaylıklarını divan kurulu başkanlığına ibraz etmeleri  istendi.

Ardından HÜDA-PAR ilçe teşkilatı sekreteri Yusuf Tuna, idare kurulunun faaliyet raporunu okudu. Malî raporu da ilçe muhasibi Ali Terece okuduktan sonra, İlçe başkanlığı seçimi için oylama yapıldı.

Yapılan oylama sonucunda Mazıdağı HÜDA-PAR ilçe başkanlığına A.kadir Şani seçildi.

Kongrenin sonunda teşekkür konuşmasını yapan  Şani, kongrenin bütün İslam alemine ve Mazıdağı'na hayırlar getirmesini dileyerek, “ Omuzlarıma ağır bir yük ve sorumluluk yüklendi. Yalnız bu sorumluluk şahıslara ait bir sorumluluk değildir. İnşallah hep beraber dünden daha kuvvetli bir şekilde, daha büyük hizmetler yapmak için çalışacağız.”dedi.    (Süleyman Tuna-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir