• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
HÜDA PAR Şırnak il Başkanlığından Roboski açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şırnak İl Teşkilatı, Ortasu (Roboski ) köyünde meydana gelen ve 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan hava saldırısının 3’üncü yıldönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, Roboski katliamının faillerinin belli olduğu ve yargılanmaları gerektiği belirtildi.

Roboski katliamının Kürdistan’da yaşanan ilk katliam olmadığı vurgulanan açıklamada, ailelerine ekmek götürmek çabasında olan 34 masum insanın 2 bidon mazot, 2 paket şekerin vergisi için maliyeti binlerce dolar olan uçak mermileriyle katledildiği ifade edildi.

“Tarihte buna benzer olaylar bu halka çokta yaşanmıştır.” denilen açıklamada, “Bu katliamın bir benzeri, 26 Mart 1994 tarihinde Şırnak’ın Kuşkonar ve Kocağılı köylerinde yapılmıştı. İki köy, savaş uçakları tarafından bombalanmış ve 38 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Katliamın üzeri örtülmüş ve bunu yapanların yanına kar kalmıştı. Katliamın faillerini koruyup kollayanlar da işlenen suçun ortaklarıdır. Failleri belli olduğu halde diğer katliamlar gibi bugüne kadar katliam sorumluları cezalandırışmış değildir. Bu katliam unutulmayacak, unutturmayacağız.”ifadelerine yer verildi.

Roboski katliamı üzerinden siyaset yapan malum odakların da çok iyi bilindiği ve bu olayda onların da payının olduğu belirtilen açıklamada, bu odakların 6-7 Ekim’de gerçek yüzlerinin ortaya çıktığı belirtildi.

“Failler ortaya çıkarılsın”

Hükümete de çağrıda bulunulan açıklamada, “Hata veya ihmal adı ne olursa olsun Roboski katliamı, devlet eliyle işlenmiş bir katliamdır. Halkın hizmetkârı olduğunu söylemeniz, pratiğinize bakıldığında, iddiadan öteye gitmeyen bir slogan olduğunu göstermektedir. Roboski'deki tutumunuzla maalesef bu elim olayı dolaylı olarak sahiplendiğinizi gösteriyorsunuz. Gerekeni yapmadığınız sürece, bu katliam sırtınızda bir kambur, boynunuzda ateşten bir halka olacaktır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, “Bu elim katliamda yaşamını yitiren 34 fidanımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir