• DOLAR 34.258
  • EURO 37.623
  • ALTIN 2919.423
  • ...
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığından PKK'nin Cizre saldırısına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı, PKK’lilerin, Şırnak’ın Cizre ilçesinde dindar olarak tanınan kişilerin evlerine saldırdığı ve 65 yaşındaki Abdullah Deniz ile PKK’nin dağ kadrosundan oldukları belirtilen 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara tepki gösterdi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Kobani bahaneli 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi Cizre’nin Nur Mahallesi’nde dün yaşanan olaylarda aynı kirli oyunların sahnelendiğine dikkat çekti.

HDP Cizre Belediyesinin de saldırılara destek verdiğini ifade eden Altaç, “Gördüğümüz gibi bazı derin unsurlar, Cizre'de daha önceden hazırlığı yapılmış bir planla, mahalleye güvenlik güçlerinin girmesini engelleyecek hendekler kazmış, telefon hatlarını keserek iletişimi engellemeye çalışmış ve mütedeyyin vatandaşlarımızın yaşadığı evlere saldırarak değişik siyasi grupları şiddet ortamına çekmek çabasında olmuştur. Bu organizasyonda HDP Cizre Belediyesinin de aktif rol alması da ayrıca tartışılması gereken büyük bir olaydır. Belediyeye ait kültür merkezi binasında uzun namlulu silahlarla vatandaşlarımızın evlerine ateş açılması, ayrıca yakılan evlere Cizre Belediyesine ait itfaiyelerin gitmemesi insani değerlerden uzaklaşmış bir davranıştır.” şeklinde ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir