• DOLAR 34.271
  • EURO 37.641
  • ALTIN 2920.378
  • ...
Bakan Şimşek: Çözüm süreci inşallah başarıya kavuşacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman’a gelerek Gençlik ve Kültür Evi’nde kamu kurumlarında çalışan personele verilecek olan  “İşaret dili eğitimi” sertifika törenine katıldı.

Bakan Şimşek’in yanı sıra, seminere Batman Valisi Azmi Çelik, BATSO Başkanı A.Kadir Demir, bazı kurum müdürleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Maliye Bakanı Şimşek, engelli vatandaşlarla olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bu sertifika töreni çok anlamlı bir törendir. Kamu hizmetlerinden işitme engelli kardeşlerimizin en güzel şekilde yararlanmasının ön koşulu iletişim kurabilmektir. Her kamu kuruluşundan en az bir kişinin bu kurslara katılarak bundan sonra işitme engelli kardeşlerimizin kamu hizmetlerinden yararlanabilmesi için 15 kişiye sertifika vereceğiz. Son 2 yılda da işitme engelli derneği ve gençlik evi birliğiyle 300 kursiyerimize işaret dili eğitimi verilmiş. Biz işitme engelli kardeşlerimizi çok seviyoruz. En her kurumdan 2 kişinin bu eğitimden geçmesi lazım. Çünkü işitme engelli kardeşlerimiz bir kuruma gittiği zaman hizmet konusunda aksaklık yaşamadan her türlü işini görmesi gerekir.” dedi.

Konuşmasının sonunda çözüm sürecine de değinen Şimşek, “Herkese sağlıklı ve huzurlu yeni yıl diliyorum. İnşallah bölgemizde huzurun, barışın, kalkınmanın konuşulduğu, hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik içerisinde ileriye umutla ve pozitif bir şekilde bakabileceğimiz bir yıl olacak. Çözüm süreci de inşallah başarıya kavuşacak. Hep birlikte bu bölgemizin Ortadoğu coğrafyası için bir ilham kaynağına dönüşeceğine inanıyorum. Ama bunun için herkesin destek ve güç vermesi son derece önemlidir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Şimşek, kursa katılan kamu kurumunda çalışan 15 personele, sertifikalarını verdi.

Sertifika töreninin ardından Şimşek ve beraberindekiler Gençlik Evi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Yapılan törenin ardından Cizre’de PKK yandaşlarının mütedeyyin insanlara yaptığı saldırılarla ilgili sorulan bir soru üzerine Bakan Şimşek, İçişleri Bakanı’nın konuyla ilgili gereken açıklama yapacağını söyledi. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir