• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Kocaeli'de gençler sabah namazında buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır ve Doğu Türkistan başta olmak üzere İslam dünyasında yaşanan zulümlere dikkat çekmek ve gençlerin Müslümanlara karşı yapılan zulümler konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamak için 46 ilde öğrenciler sabah namazında buluştu. İzmit Fevziye Camisi’nde sabah namazından sonra yapılan etkinliğe, Kocaeli Üniversitesinde okuyan ve çeşitli yurtlarda kalan öğrenciler ile cami cemaati katıldı.

Etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini bizimle paylaşan öğrencilerden Osman T, “Bizim içimizden neden artık lider çıkmıyor, bunun tartışılması lazım. Mısır tarihinde ilk defa halk tarafından seçilen Mursi’ye cunta tarafından darbe yapıldı. Mursi, ülkeyi adaletle, hakla yönetmek istedi ama izin vermediler. İnsanlar hala Adeviyye Meydanı’nda hak-adalet mücadelelerine devam ediyor. Tamamen barışçıl bir şekilde hak ve adalet isteyen, yanlarında tırnak makası dahi olmayan insanları katlettiler” dedi.

Doğu Türkistan’daki Müslümanların uğradığı zulümlere de dikkat çeken Osman T, “Doğu Türkistan uzak olması itibariyle gündeme getirilmiyor. 30 yılda bir milyon insan katledilmiş. Komünist bir rejim var. Kendisinden başka kimseye, hiçbir fikre hayat hakkı tanımıyor. Özellikle eğitim politikalarıyla insanları yozlaştırıyorlar. Gençler üzerinde çok ciddi yozlaşma politikalar uygulanıyor. Memur olan kişilerin namaz kılmaları yasaklanıyor. İnsanların iş yerlerinde dahi namaz kılmalarını yasaklayan yasalar çıkartılıyor. Ocak ayında yeni bir yasa çıkartılacak ve orada Müslüman Uygur halkın din özgürlüğü iyice kısıtlanacak.”diye konuştu.

Yapılan kahvaltının ardından etkinlik, son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir