• DOLAR 34.275
  • EURO 37.636
  • ALTIN 2916.16
  • ...
HÜDA PAR Bitlis merkez ilçe kongresi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Parti ilçe binasında gerçekleştirilen kongre öncesi, Cizre’de PKK/HDP çetelerinin kendi parti üyelerine ve Müslüman halka yönelik yaptıkları saldırı kınandı.

Gerçekleştirilen kongre, yoklama ve açılış konuşmasıyla başlayıp, faaliyet raporunun okunması ve ibrası, kongre başkanlık divan seçimi, mali raporun okunması ve ibrası ile devam etti.

Kongrede kısa bir açıklama yapan İl Başkanı Celal Gül, partinin kuruluş amacını anlatarak, PKK ve türevlerinin Cizre’de parti üyelerine ve Müslüman halka yönelik saldırıyı kınadı.

Merkez ilçe başkanlığına seçilen Cengiz Karakaya ise, yaptığı açıklamada, olumlu veya olumsuz imtihanın her safhasında sevgi ve muhabbetle kenetlendikç,e Allah’ın yardımının yakın olacağını söyledi.

Hür Dava Partisi’nin diğer parti ve oluşumlardan farklı olduğunu belirten Karakaya, HÜDA PAR şahsi hiçbir menfaat vaat etmeden, insanları makam, mevki ve iktidar hissiyle aldatmadan, yolunun uzun, meşakkatli ve kaygan zeminde olduğunu bilen ve bu sebeple yapacaklarını iyi tahlil eden; sabır, teslimiyet, ihlas, ümit, azim ve gayretle kınayıcıların kınamasından çekinmeden, yolluna devam eden bir partinin adı olduğunu ifade etti.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı kongre, yapılan dua ve verilen ikramla sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir