• DOLAR 34.277
  • EURO 37.692
  • ALTIN 2911.6
  • ...
Adana Barosu dolandırıcılara karşı halkı uyardı.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Tüketici Hakları Komisyonu adına açıklamalarda bulunan Av. Turgay Mumcuoğlu, Yargıtay tarafından verilen karardan sonra, kayıp kaçak bedelini geri alma sürecinde halkı dolandırıcılara karşı uyardı.

Dolandırıcıların mağduru olmaması için halkı uyaran Av. Turgay Mumcuoğlu, “Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bir elektrik abonesinin faturadaki kayıp-kaçak bedelini, dağıtım şirketinden istemesiyle başlayan hukuki süreçte, aboneden kayıp-kaçak bedeli alınamayacağına hükmetti. Açılacak yeni davalar sonucu, dağıtım şirketlerinin abonelere milyarlarca lirayı bulan kayıp-kaçak bedeli ödemesi söz konusu olabilir. Aboneler için ortaya çıkan bu durum, bazı uyanık firmaları da harekete geçirdi.” açıklamasıyla uyarılarda bulundu.

 Mumcuoğlu, “Tüketici komisyonu olarak kayıp kaçak bedellerinin  geri alınabileceğine ilişkin Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ile Yargıtay 3.Hukuk Dairesinin vermiş olduğu kararları  daha önceleri kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu kararla birlikte  gerek  meskenlerden  gerekse de işyerlerinden alınan kayıp kaçak bedellerinin geri alınabileceğini açıklamıştık.” dedi.

Başkaları için haksız kazanç kapısının ortaya çıktığını belirten Mumcuoğlu,  “Vatandaşların cep telefonlarına, ‘Geriye dönük 10 yıllık  kayıp kaçak enerji bedelleri alınır` şeklinde mesajlar atılarak  masraf  altında para talep edilmekte olduğu şikâyetleri alınmıştır. Vatandaşlarımızın  bu  ve buna benzer  mesajlara itibar etmemelerini, kayıp kaçak bedelleri  veya  bankalarca alınan   dosya masraflarını, başkalarını aracı kılmadan  alabileceklerini, tüketicilerimizin   2 bin TL ye kadar İlçe, 2 bin ile 3 bin TL arası ise İl Tüketici Hakem Heyetlerine, hiçbir ücret ödemeden başvurarak  sorunlarını çözebileceklerini bir kez daha hatırlatmakta fayda görmekteyiz.`` ifadelerinde bulundu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir