• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
ASÜ`de `Yılbaşında Gençlik Nerede` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray Üniversitesinde ASÜ Aksa Gençlik Topluluğu, ASÜ İslami İlimler Fakültesi Öğrenci Başkanlığı, ASÜ Enderun Öğrenci Topluluğu, ASÜ Anadolu Gençlik Topluluğu, ASÜ Mefkûre Öğrenci Topluluğu bir araya gelerek “Yılbaşında Gençlik Nerede?” konulu konferans düzenledi. İslami İlimler Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol'un katıldığı konferansa konuşmacı olarak İlahiyatçı-Eğitimci Hasan Basri Balcı katıldı.

Konferans, hafız Mustafa Şahin`in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an tilavetinden sonra selamlama konuşmasını İslami İlimler Fakültesi öğrenci başkanı Yusuf Genç yaptı. Genç konuşmasından sonra konferansı vermek üzere kürsüye Hasan Basri Balcı geldi.

Üniversitelerde bu tür programların düzenlenmesi ve katılımın böylesine yüksek olmasının gelecek adına umut verici olduğunu belirten Balcı, "Bizim en büyük dezavantajımız, yönümüzü Kâbe`ye değil de batıya çevirmiş olmamızdır. Ama Elhamdülillah yönümüz yavaş yavaş değişiyor. Sizin batı adına aldığınız şeylerin her biri, farkında olarak veya olmayarak dinimizden bir farzı, bir sünneti kaldırır. İki örnek vermek istiyorum. Mesela orduyu II. Mahmut döneminde batı tarzı yeniden şekillendirmeye kalkarlar ve yine okullarda size yürüyüş yaptırırlar ‘Sol sağ, sol sağ` diye yapılır. Neden sol sağ? Ya sağ sol olsun, bizim dinimizde tuvalet ve banyo dışında hep sağ ile işe başlanır. Affınıza sığınarak söylüyorum mesela ayakkabımızla tuvalete bile girdiğimiz, her tarafta dolaştığımız ayakkabılarla sınıflara kadar gireriz, ama başörtümüzle girdiğimiz zaman ‘çıkar o başındakini` tepkisi ile karşılaşırız. Yahu benim başımdakinin kime ne zararı var? İslam`ın zıddı olacak ya. Daha çok örnek var. Mesela ceketlerinize bakalım, iliklediğimiz zaman sol, sağın üzerine gelir. Ama biz namaz kılarken sağ solun üstünde olur.

Müminim diyene düşen ‘işittim ve itaat ettim` demektir

Hiçbir mümin erkek için, mümine kadın için Allah ve Resulünün hüküm verdiği meselede muhayyerlik yoktur. Şöyle olsa olmaz mı? Böyle olsa olmaz mı? Bunu tartışma konusu bile yapamaz. Bunu tartışma konusu yaparsa, O, apaçık bir sapıklık ve dalalete düşmüş olur. Bu gün batının değerlerini hiçbir şekilde tartışma konusu yapmayanlar, İslam`ın değerlerine gelince tartışıyor da tartışıyor. Müslüman Allah`ın ve Resulünün dediği şeyleri tartışamaz." dedi.

Yılbaşı kutlanması çok yanlış

Yılbaşı kutlamalarının yanlış olduğunu ifade eden Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Örneğin; gençler gelecek hafta Cuma günü mevlit kandili ve mevlit kandili programımız var. Ve program akışı arz edilerek şöyle denilse,

- İçki ikramı

- Piyango çekilişi

- Çok affedersiniz dansöz oynatması

Ya bu yanlış metin mi okuyor, ne yapıyor bu ya diye düşünürüz. Peki, mevlit kandilinde bu olmuyor da, Hz İsa'nın (a) doğum günü denilen bir günde nasıl içki içilir? Nasıl piyango çekilişi olur? Nasıl kadınlı erkekli eğlenilir? Nasıl televizyon programları düzenlenir? Bunları kendimize ders olarak almalıyız ve bir an önce kendimize bir çeki düzen vermeliyiz.

Seni öldürmeye gelenler, sen de hayat bulsunlar

Bakın gençler, bir şehri bozan da üniversite öğrencileridir ve yine ne ilginçtir ki bir şehri düzeltenler de Üniversite öğrencileridir. Aralarındaki fark, alnın secdeye değip değmemesidir. Onun için İslam`ı öyle yaşamalısın ki, seni öldürmeye gelenler, sende hayat bulsunlar. İslam`a sımsıkı sarılacağız. Rabbim bizi yeniden Kur'an ve Sünnet ile aziz eylesin, bizleri Peygamber efendimizin tavsiyesi olan Kur'an ve Sünnete sarılarak, İslam`ın ne dediğini ve ne istediğini bilenlerden eylesin. Ben karşımda o gençliği görüyorum.” şeklinde konuşmasını bitirdi. (Ömer Yıldırım - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir