• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
ASÜ`de `Beyaz Önlük Giyme Töreni` düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyaz Önlük Giyme Töreninin  açılışında konuşan Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Aslım, tedavi sanatının insanlığın, kendisi kadar eski olduğunu belirterek,Veterinerliğin de insanlık tarihinin en eski mesleklerinden birisi olduğunu belirtti.

Veteriner Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Faruk Kahraman ise yaptığı konuşmada, “Veteriner Hekimliğin sorumluluğu büyük, geleceği ve geçmişi parlak, yelpazesi çok geniştir.Veterinerlik, ülke ekonomisine ve insan sağlığına büyük faydalar sağlayan, öğrenilmesi zor ve zevkli bir meslektir.” dedi.

Veteriner Fakültesi`nin bir tarım ve hayvancılık şehri olan Aksaray için büyük bir kazanç ve şans olduğunu söyleyen Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız ise, “Biz de tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için üniversitemizle uyumlu bir şekilde çalışıp, üzerimize düşeni yerine getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

19`uncu Dönem Aksaray Milletvekili olan Veteriner Hekim İsmet Gür de törende bir konuşma yaparak, Veteriner Hekimin hayvanata ve insanlara her zaman bir merhamet borcu olduğunu söyledi.

“Cahillik küfürden, açlık ateşten daha şiddetlidir”

Gür`ün konuşmasında, “Bugün dünya nüfusu 7,5 milyar. Ve 3,5 milyar insanın mal varlığına sadece 85 kişi sahip. Dünyada her beş saniyede iki insan açlıktan ölüyor. Cahillik küfürden, açlık ateşten daha şiddetlidir. İnsan dışında bütün canlılar açken tehlikelidir ancak, insan tok ve güçlü olduğu zaman tehlikelidir. Bugünün sorunu ise açları doyurmaktan çok tokları doyurmaktır.”

Malaklı İçin Enstitü Kurulması Planlanıyor

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Selçukbiricik ise yaptığı konuşmada, bu yıl fakültenin ilk öğrencilerini aldıklarını ve planladıkları noktaya erişmek amacında olduklarını belirterek, Fakülte`nin Temel Bilimler Binası`nın yapımının sürdüğünü, bu binanın bitiminin hemen ardından Hayvan Hastanesi kurmak istediklerini söyledi.  

Prof. Dr. Selçukbiricik, “Bunun yanı sıra Aksaray`ı, Mandacılıkta eski düzeyine getirmek için bir Manda Çiftliği kurmayı düşünüyoruz. Embriyo Transfer Merkezi, Malaklı Araştırma Enstitüsü`nü kurmak ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği alanlarında atılımlar yapmak da planlarımız arasında yer almaktadır” dedi.

 Veteriner Hekimlerin İşi Tıpçılarınkinden Zor 

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ise Veteriner Fakültesi`nin hem Aksaray Üniversitesi`nin bölge ekonomisiyle bütünleşmesinde anahtar rol oynayan kurumlardan birisi, hem de en az insan sağlığı kadar önemli olan bir alanda iştigal etmesi nedeniyle önemli bir kurum olduğunu söyledi.

Veteriner Hekimlerin işinin Tıpçılarınkinden daha zor olduğuna dikkat çeken Rektör Acar, “İnsanlar hekime başvurduklarında kendi dertlerini anlatabilirler ve hekimi yönlendirebilirler. Ama bir hayvan dilsizdir ve derdini anlatamaz. Sorunun ve tedavinin ne olduğunu Veteriner Hekim anlamak durumundadır” dedi.

ASÜ Rektörü konuşmasının sonunda, Veteriner Fakültesi inşaat çalışmalarının sürdüğünü anımsatarak, “Binanın yapımını üstlenen değerli hayırsever işadamı Sayın Osman Altuntaş`a bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Veteriner Fakültesi`nde eğitim gören 20 öğrenciye, protokol mensupları tarafından beyaz önlükleri giydirildi.(Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir