• DOLAR 34.278
  • EURO 37.652
  • ALTIN 2912.485
  • ...
Sayar; "Lojistik Köyü Projesi biran önce hayata geçirilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Lojistik Sektör Zirvesi için Diyarbakır’a gelen MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha ve beraberindeki kurul üyeleri Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası(DTSO)’ yu ziyaret ederek yapılacak olan Lojistik zirvesinin Diyarbakır adına önemli olacağı söylenildi.

MÜSİAD olarak barış sürecine destek vermek adına yapılacak olan zirveyi Diyarbakır’da geçekleştirme kararı aldıklarını belirten Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha, sermayedarın ve huzurun olmadığı yerde yatırım yapmayı tercih etmediğini söyledi. Emin Taha, sürecin olumlu sonuçlanması halinde bölgenin kısa sürede ciddi anlamda kalkınacağını belirtti.

MÜSİAD tarafından gerçekleştirilen ziyaretin ve yapılacak olan Lojistik zirvesinin Diyarbakır adına önemli olduğuna değinen DTSO başkanı Ahmet Sayar, “Küreselleşen dünyada sanayinin ve ekonominin temel ayaklarından birinin de lojistik olduğunu söyledi.

Sayar, “Günümüz küresel pazarlarında firmaların rekabet güçleri maliyet üstünlüklerinden ziyade mal hareketi, malın pazara en kısa sürede kazandırılması ve müşteri memnuniyeti gibi faaliyetlerindeki başarılarından kaynaklanmaktadır. Bu durum firmalar için lojistiğin önemini her geçen gün arttırmaktadır. Diyarbakır’da kurulacak olan Lojistik köyünün kente ekonomik anlamda çok ciddi katkıları olacaktır.” dedi.

Sayar son olarak barış sürecine değinerek, “Barış sürecinin olumlu sonuçlanması ile birlikte üretim, altyapı ve lojistik imkânlarının gelişmesi, Diyarbakır’ı ekonomik ve sosyal anlamda hak ettiği konuma ulaştıracaktır.” İfadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir