• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Batman'da 70 yıllık su deposu restore edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da 2012 yılında bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında, yanarak tahrip olan ahşap su deposunun restore edileceği belirtildi.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansına bilgi veren Batman Gar Müdürü Halil Saruhan, “Bağlı olduğumuz TCDD Malatya Müdürlüğümüzle yeni konuştuk. Tarihi eser niteliğinde olduğu için su deposu koruma altındadır. Yanmış ve tehlike arz eden tahta parçalarını temizleyeceğiz. Bize ayrılmış bu yılın bütçesi kapandı. 2015 yıllında bize ayrılan bütçeden Batman'ın sembolü haline gelen 70 yıllık su deposu restore edilecek.” dedi.

TCDD Batman İstasyonu içinde bulunan ahşap su deposu hakkında da bilgi veren Saruhan, su deposunun geçmişte eski buharlı lokomotiflere su vermek için kullanıldığını şu anda ise mimarı yapısıyla istasyonun tarihini simgeleyen bir eser olduğunu belirtti.

Öte yandan, Batman’ın simgesi haline gelen 12 metre yüksekliğindeki su deposu, 3 katlı kesme taşlarla inşa edilmiş binanın en üst katında ahşaptan yapılan bir eser olarak dikkat çekiyor. (M. Sait Çelik-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir