• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Roboski, Kürdistan coğrafyasının mazlumiyetinin göstergesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dernek binasında çok sayıda vatandaşın katımıyla gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, ilahi dinletisi ve sinevizyon gösterimiyle devam etti.

"Dün Mısır Firavun'larının yaptıklarını, bugünün Firavun'laşmışları devam ettiriyor"

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Eğitimci Ertan Ay, Roboski katliamının Kürdistan coğrafyasında yapılan, ne ilk katliam olduğunu, ne de son katliam olacağını söyledi.

Mazlum ve mağdur Kürdistan Coğrafyasının mazlumiyetini anlayabilmenin yolunun, aslında dünya ve bölge müstekbirlerini ve mazlumlarını tanımaktan geçtiğini belirten Ay, şöyle konuştu: “Yeryüzünün tüm zalim, zorba, despot ve diktatörlerinin karakterlerini incelediğimizde, aynı ortak paydalarda birleştiklerine ve aynı ruh haline sahip olduklarına hayretle şahitlik ediyoruz. Devlet-i Alileri ile kendi menfaatleri uğruna nice canların heder edildiğine tarih şahitlik etmiştir.” dedi.

Mısır Firavun'larının kendi mazlum halkına yaptıklarının bir benzerinin de bu coğrafyadaki Firavun'laşmışlar tarafından yapıldığına dikkat çeken Ay, 5 bin yıl önce Mısır Firavunlarının yaptıklarının bir benzerini bu coğrafya yüzlerce yıl boyunca gerek seküler, laik Kemalist rejim tarafından gerekse otuz yılı aşkındır da Kemalist zihniyetle aynı paralelde hareket eden ve tabiri caizse bu bölgelerde onların karakolluk görevini hakkıyla üstlenen malum örgütten epey çekti, çekiyor ve çekeceğe de benziyor.” şeklinde konuştu.

Bölgedeki mazlum halkın, iki zulmün ortasında, iki ateş arasında zulme maruz kaldığının altını çizen Ay, “Hem Müslüman olmaları, hem de Kürt olmaları hasebiyle ezildikçe ezilmişlerdir. Sistem ve beslemesi malum yapı, kendi ideolojilerine ters olan her fikri zararlı görmüş, kendilerine hizmet etmeyen her yapıyı hainlikle yaftalamış, kendilerine boyun eğmeyenleri ise, ya tehdit etmiş ya yer ve yurtlarını terk etmeye zorlamış, izzetlice direnenleri ise haince katletmiş ve katletmeye devam ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Kürdistan’ın her karışı Roboski’dir”

Gerek Kemalist rejim tarafından yapılan Zilan Katliamı, Ağrı Katliamı, Şeyh Said Katliamı ve Dersim Katliamı, gerekse de mürted örgüt PKK tarafından yapılan Susa Katliamı, Başbağlar Katliamı ve en son  6-7 Ekim katliamlarını  dile getiren Ay, bu coğrafyanın çektiği zülüm ve katliamlara dikkat çekti.

Ay, konuşmasının sonunda, Müslüman Kürt halkının dün PKK ve  malum çevreler tarafından türlü işkenceler, sürgünler, yakma, yıkım ve katliamlara maruz bırakılmalarının sebebinin İslam’a bağlılıkları olduğunu,  bugün de Müslümanların inançlarını yaşamaları nedeniyle, kendilerine ağır bedeller ödetilmek suretiyle zulümlere maruz bırakıldığını sözlerine ekledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir