• DOLAR 34.298
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.488
  • ...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyolog Orhan Bora, yılbaşı kutlamaları ve devlet eliyle oynatılan piyango konusuna değinerek, iyangoda oynayıp kazanan veya kazanamayanların da ağır psikolojik tahribatlara uğradığını söyledi. Soyolog Bora ‘`Öncelikle piyango dedikleri ama bizim haram dediğimiz, kumar dediğimiz bu faaliyet insanlarda bir ümit yaratıyor, boşa çıkma ihtimali yüksek olan bu kumar toplumumuzda ağır tahribatlara sebebiyet veriyor. Çünkü insanlar emeklerini,  nafakalarını gidermek için hayalperest hale geliyor ve psikolojik olarak bir tahribata uğruyor`` dedi.

Yılbaşı gecesinde işlenen çirkefliklerin Müslüman toplumun kültürel kodları ile uyuşmadığını belirten Bora, toplumun kodları ile oynandığının altını çizerek, `` Yılbaşı gecesi batının zevk-ü sefa ve israf üzerine bina ettiği bir gecedir. Bu tür eğlencelerin İslam toplumunda yeri yoktur ve bizim kültürel kodlarımızla uyuşmamaktadır. Bu tür çirkeflik bizim kodlarımızla uyuşmadığından, tahribat çok daha ağır olmaktadır`` şeklinde konuştu.

Yılbaşı gecesinde içilen içkinin etkisi ile ailelerin dağılabileceği uyarısında bulunan Sosyolog Bora,`` Yılbaşı gecesinde bazı insanlar birbirlerinin evlerine gidiyor. Erkek, kadın iç içe eğlenerek su gibi içki tüketiyor ve içilen içkinin etkisi ile çok iğrenç çirkeflikler yaşanıyor. Bunun sonucunda aileler dağılabiliyor. Bu durum da zaten batının ülkemizde istediği bir durumdur.`` diyerek tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi.

Sosyolog Orhan Bora son olarak devletin bu rezaleti bir an önce durdurması ve önüne geçmesi gerktiğini belirterek devletin de bu çirkefliğin üzerinden elini çekmesi gerektiğini söyledi. (İLKHA)   

Bu haberler de ilginizi çekebilir