• DOLAR 34.297
  • EURO 37.5
  • ALTIN 2915.8
  • ...
BÜ öğrencilerine madde bağımlılığı ve zararları anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da madde bağımlılığı ile mücadele konusunda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde farklı kurumlardan uzman personellerin katılımı ile kurulan Madde Bağımlılığı İle Mücadele Alt Komisyonu saha çalışmalarının yanı sıra aileleri, gençleri ve çocukları madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Madde Bağımlılığı İle Mücadele Alt Komisyonu, Batman Üniversitesi Merkez Konferans Salonu ile Raman Konferans Salonunda Üniversite öğrencilerine yönelik uyuşturucu madde bağımlılığı ve zararları hakkında bilgi verildi.

Konferansta uyuşturucuya başlama nedenleri, uyuşturucunun  şekli ve zararları kapsamlı bir şekilde üniversite öğrencilerine anlatıldı. Konferansa katılan öğrencilere uyuşturucu kullanıp zararlarını fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan hisseden madde bağımlısı kişilerin videoları ve hayat hikâyeleri izletildi.

Öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği konferansta, yetkililer tarafından bilgilendirme broşürü, afişi ve kitapçıkları dağıtarak öğrenciler bilgilendirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir