• DOLAR 34.264
  • EURO 37.618
  • ALTIN 2927.854
  • ...
Alimlerden yılbaşında eğlence ve piyango uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölge alimlerinden Selahattin Baki ile Sahap Korkutata, yılbaşı kutlamaları, milli piyango ve içki gibi konularda uyarılarda bulunarak, Müslümanların İslam`da yeri olmayan bu haramlardan uzak durulması gerektiğini söylediler.

Müslüman olarak geçen her vaktin kar-zarar hesabını yapmaları gerektiğini belirten Molla Selahattin Baki, yılbaşı öncesinde önemli uyarılarda bulunarak, “İnsanlar her zaman kendilerini hesaba çekmelidir. Hz Ali (r.a) bir sözünde, 'Bu dünyada amel var, hesap soran yok, ahrette hesap sorma var, amel yok' diyor. Dolayısıyla dünya hayatının hesabı ahrette sorulur. Müslümanlar olarak, ömrümüzden bir yıl daha sona erdi, acaba nasıl geçirdik diye muhasebesini yapmamız gerekir. Kar, zarar hesabını gözden geçirmemiz lazım. Geçen her vaktin kar-zarar hesabını yapmıyorsak ve ahiret için yeterli hazırlığımız yoksa zarardayız demektir.” dedi.

“İnsan akıllı bir varlık olarak, hayvandan farkı olmalıdır”

Yaratılış gayesini unutan insanın hayvandan aşağı bir yönünün kalmadığını belirten Baki, "Kuran'da geçtiği gibi, 'onların gözleri var ama görmezler. Onların kulaklar var, vaaz ve nasihat tesir etmez. Onlar hayvanlar gibidirler, belki daha da aşağıdırlar.' İnsanın, akıllı bir varlık olarak, hayvandan farkı olmalıdır.  Ahiret hayatında mahcup olmaması için dünya hayatını bir Müslüman`a yakışacak şekilde geçirmelidir.” ifadelerine yer verdi.

Müslümanların iki bayramları dışında başka herhangi bir bayramlarının olmadığını vurgulayan Baki, yılbaşı ve buna benzer şeylerin insanlar tarafından icat edildiğini ve İslam`da yerinin olmadığını söyledi. Ayrıca Müslümanların hicri yılbaşıları var. Rabbimiz, bizi yeni bir yıla, sağlık ve afiyet içinde ulaştırdığı için şükür etmemiz lazım. Hıristiyan ve batı dünyası, yeni bir yıla girerken içki ve rezalet içinde geçiriyorlar. Eğer biz Müslümanlar, onlara uyarsak Allah korusun onlardan bir farkımız olmamış olur.” ifadelerini kullandı.

“Milli piyango ve benzeri şeylerde Kumarın ta kendisidir”

Milli piyango ve benzeri şeylerin kumarın ta kendisi olduğunu dile getiren Baki, “Emek vermeden elde edilen bir kazancın dinimizde yerinin olmadığını ve bir çeşit kumar olduğunu belirterek, yılbaşı ve diğer zamanlarda yapılan çekiliş, milli piyango ve iddia türü şeyler, haramdır ve bir çeşit kumardır, dinimizce de yasaklanmıştır.” dedi.

“Amacı dışında kullanılan her şey dinimizce yasaklanmıştır”

Vaktin Allah tarafından insanlara iyi bir şekilde değerlendirilmek üzere verildiğini belirten Bölge alimlerinden Molla Sahap Korkutata ise, İslam'da amacı dışında kullanılan her şeyin yasaklandığını söyledi.

“Kişi sevdiğiyle beraberdir”

Önümüzdeki günlerde yeni yıla girileceğini hatırlatan Korkutata, “Batı ve Hıristiyan aleminin yaptıklarına uyarsak onlardan bir farkımız kalmaz.” uyarısında bulundu.

“Müslümanların, kendilerini ve ailelerini her türlü kötülükten uzak tutması gerekir”

Yılbaşı gecelerinde yapılan isyankarlığın, önceki ümmetlerde bir azab nedeni olduğunu belirten Korkutata, Müslümanların bu tür İslam dışı kötülüklerden kendilerini ve ailelerini uzak tutması gerektiğini belirtti.  Allah`ın insanlara verdiği zamanın kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Korkutata, “İnsanlara verilen zaman ve vakitler değerlidir. Dolayısıyla bunların iyi değerlendirilmesi gerekir. Kuran'da, 'onlara yetecek kadar bir ömür vermedik mi? ve onlara uyarıcı bir Peygamber göndermedik mi?' buyruluyor. Bu nedenle hayatın ve zamanın kıymetini bilerek, öyle değerlendirelim. Aksi bir duruş ve yapılan günahların hesabı ağır olur. Tüm Müslümanların Allah`ın azabını gerektirecek, hareketlerden uzak durması lazım. Burada en büyük görev alimlere ve din görevlilerine düşüyor. Küfür alemi Müslümanları dinlerinden soğutmak ve uzaklaştırmak için bir çok tuzak kuruyor. Yılbaşında yapılan rezaletler de bu tuzakların başında geliyor." şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir