• DOLAR 34.282
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2919.898
  • ...
Mustafa Sarıgül CHP`den Ayrılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzun bir ayrılığın ardından CHP`ye dönen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, 2015 Haziran`ında yapılacak seçime parti olarak girme kararı aldığı öğrenildi.

Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül, 2015 genel seçimlerinin startını verdi. Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi (TDH) ve Halkın Yükselişi Partisi`nin birleşmesiyle oluşan Türkiye Değişim Partisi`yle seçimlere girecek. TDH olarak birçok ilde örgütlenen Sarıgül, 2005'te Yaşar Nuri Öztürk tarafından kurulan HYP'yi TDH ile birleştirecek. Yeni partinin adının ise Türkiye Değişim Partisi olacağı öğrenildi.

10 OCAK`TA GENEL KURUL

Önceki gün, TDH`deki arkadaşlarıyla buluşan Sarıgül, eski teşkilatındaki isimlere de mesaj verdi. 10 Ocak`ta Ankara`da genel kurul toplantısı yapacak Sarıgül, partisini tanıtıp seçimlere gireceğini açıklayacak. Sarıgül, daha önce de 77 ilde örgütlenerek hızlı bir çıkış yapmış ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu`na şans tanıdıklarını ifade ederek TDH'yi feshetmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir