• DOLAR 34.308
  • EURO 37.683
  • ALTIN 2920.987
  • ...
İşgal Yönetimi Kudüs`te Bir Camiye El Koydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal yönetiminin Kudüs'te Peygamber Samuel Camisi'ni İsrail Parklar İdaresi'ne bağlamasının dini kültür üzerindeki baskı politikasının bir uygulaması olduğu ifade edildi. Filistin Vakıflar Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada işgal yönetiminin Kudüs'ün kimliğini ve kültürel yapısını değiştirmek amacıyla bu şehirdeki İslamî ve hıristiyanlığa ait mukaddes mekânlara el koyduğuna dikkat çekildi.

Filistin Vakıflar Bakanlığı adına bugün (24 Aralık Çarşamba) yapılan açıklamada işgal yönetiminin Peygamber Samuel Camisi'yle ilgili kararının aynı zamanda Filistin'de dinî özgürlükleri hedef alan yeni bir saldırı niteliği taşıdığı dile getirildi. Açıklamada caminin ibadet ve dinî sorumluluğun yerine getirilmesi için inşa edildiği, parklar ve bahçeler idaresiyle bir ilişkisinin olmadığı hatırlatıldı.

Açıklamada söz konusu camiye el konmasıyla aslında normalde Müslümanların çoğunlukta olduğu bu caminin bölgesinde bir yahudi Telmud okulu açılmasının ve yahudiler için yeni yerleşim birimleri oluşturulmasının amaçlandığı dile getirildi. Böyle bir uygulamayla da aslında bir yandan tarihi kimliğin, bir yandan kültürel yapının bir yandan da demografik yapının değiştirilmesinin amaçlandığı vurgulandı.

Filistin Vakıflar Bakanlığı, bu caminin yeniden Filistin İslâmî Vakıflar İdaresi'nin sorumluluğuna geçmesi için bütün yollara başvuracağını bildirdi.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir