• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
Kütüphanesi Olmayan İlçede Okuma Seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Ak Parti Saray İlçe Başkanı Şeref Çevik, ilçede kahvehane ve kuaför salonlarına koyduğu kitaplarla vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyor. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği girişim ile birlikte işyerleri adeta vatandaşların akınına uğruyor. Van`a 80 kilometre uzaklıkta bulunan 4 bin nüfuslu Saray İlçesi`nde okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla 3 kahvehane ve 1 kuaför salonuna 500 kitap bırakıldı.

İlçede Kütüphane Yok

Günde onlarca insanın buraya gelerek çayını-kahvesini içerken veya tıraş sırasını beklerken kitap okuduğunu kaydeden Çevik, "İlçemizde kütüphane yok. Bu bizim için önemli bir eksiklik. Kitap okuma konusunda yaşanan eksikliği bizde farklı bir çalışma çözelim istedik. İlçe başkanı seçildiğim 2 ay öncesinden beri farklı projeler geliştirdim. Bu projelerimizi de önümüzdeki aylar içinde hayata geçireceğiz. Kısa bir süre önce ilçe merkezinde 4 işyeri sahibi ile konuşup işyerlerine kitaplıklar koydurduk. Bu kitaplıklar içine de kitaplar yerleştirdik. Vatandaşlar ilk günden beri buraya büyük ilgi gösteriyorlar" dedi.

Her Türden Kitap Var

İşyerlerine koydukları kitaplıklarda her yaştan insana hitap edebilecek kitap çeşitlerinin bulunduğunu anlatan Ak Parti Saray İlçe Başkanı Şeref Çevik, "Bazı vatandaşlarımız da evlerindeki kitapları getirip buraya koyuyor. Kitap sayımız okuyucu sayımız ile birlikte her geçen gün biraz daha artıyor. Kitaplıklarda genel kültür, tarih, roman, hikâye ve dini kitaplar var. Vatandaşlarımızın da bu faaliyetimize getirecekleri kitaplarla destek vermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Murat Dalgın - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir