• DOLAR 34.287
  • EURO 37.713
  • ALTIN 2921.39
  • ...
Tümör ameliyatı olan 75 yaşındaki kadın yürümeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

75 yaşındaki Bedriye Kito, tiroid bezlerinden kaynaklı omurga tümörü nedeni ile bir aydır yürüyemiyordu. Batman’daki özel bir hastanenin beyin cerrahi ekibi tarafından ameliyat edilen hasta tekrar yürümeye başladı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Doçent Doktor M. Bülent Önal, hastanın kendilerine bize tiroit bezi kanser metastazı ile başvurduğunu belirterek, “Dış merkezde biyopsi alınarak ışın tedavisi verilmiş ancak ameliyat olamayacağı söylenmiş. Bir aydır hiç yürüyememeye başlamış. Her iki bacağında kısmi felç oluşmuş. Hastanemiz anestezi bölümü doktorları sayesinde riskli, yaşlı hastaları başarı ile ameliyat edebilmekteyiz.” Dedi.

Omurilik bölgesinde özellikle torakal bölge (sırt) omurilik tümörleri oldukça riskli olduğunu ifade eden Önal daha sonra, “Cerrahi işlem sırasında hastamızın sırt altındaki tüm sinirlerini ve bacaklarını EMG ile takip edebilen noromonitorizasyon sistemi yardımı ile mikrocerrahi teknik kullanılarak, önde akciğere kadar ilerlemiş dev - kanamalı kitleyi total olarak çıkardık ve stabilitesini sağlamak amaçlı sırt bölgesine halk arasında platin denilen vidalama işlemini başarı ile tamamladık. Hastamız ameliyat sonrası 1. gün destekli olarak yürümeye başladı.” İfadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir