• DOLAR 34.266
  • EURO 37.658
  • ALTIN 2888.569
  • ...
Yeni açılan okulda elektrik ve su sıkıntısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkeze sadece 7 kilometre uzaklıkta bulunan Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi ve İBB Anadolu İmam Hatip Lisesinde sık sık elektrik ve suların kesilmesinden dolayı çok sıkıntı çektiklerini belirten okul öğrencileri, “Okulda ne elektriklerimiz var ne de şebeke suyumuz. Elektrikler kesilince okulun su ihtiyacını karşıladığı kuyudan su da çekilemiyor, böylece susuz kalıyoruz. Elektrik olmayınca kaloriferlerimiz de yanmıyor, bu yüzden soğukta kalıyoruz. Su akmadığı için de abdest alamıyoruz. ”diyerek tepki gösterdiler. Öğrenciler, yetkililerin sorunlarına acilen çözüm bulmasını istediler.

Kuyubaşı TOKİ arkasında bulunan Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi ve İBB Anadolu İmam Hatip Lisesinin sorunlardan geçilmediğini ifade eden öğrenciler, okul önünde toplanıp sorunlarını dile getirdiler.

“Belediye otobüsü bizi okula getiriyor ama okuldan geri almaya gelmiyor”

Öğrenciler adına söz alan Okul Başkanı Esra Koyun, okullarındaki sorunlardan dolayı bir türlü eğitime odaklanamadıklarını belirterek, “Okulumuzda hem biz öğrenciler hem de öğretmenleri olumsuz etkileyen çok büyük sorunlar var. Okulda ne elektriklerimiz var ne de şebeke suyumuz. Elektrik olmadığı için kaloriferlerimiz yanmıyor, bu yüzden soğukta kalıyoruz. Ayrıca ulaşım sıkıntımız var. Belediye halk otobüsü bizi okula getiriyor ama okuldan geri götürmüyor. Bu yüzden çamurlu yollardan yürüyerek eve dönmek zorunda kalıyoruz. Belediye halk otobüsünün bizi okula getirdiği gibi okuldan da geri almasını istiyoruz. Ayrıca okul çok soğuk olduğu için birkaç arkadaşımız hastalandı, yüksek ateşten dolayı eve gönderildi. Peki öğretmenler soğuktan hasta olsa bize kim eğitim verecek? Sıkıntılarımız çok, yetkililerin bu sorunlarımızı çözmesini bekliyoruz.” dedi.

“Karanlıkta eğitim görüyoruz”

Okulda şebeke suyu akmadığı için abdest alamadıklarını ifade eden Mehmet Gök, “Okulumuzda şebeke suyu olmadığı için bize yakın olan köye gidip orada abdest alıyoruz. Okulumuzda elektrikler olmadığı için karanlıkta eğitim görüyoruz. Bir de kaloriferlerimiz yanmadığı için çok soğukta ders işlemek zorunda kalıyoruz. Bu kışın soğuğunda bir de ulaşım sıkıntısı yaşıyoruz. Soğuktan dolayı titreye titreye eğitim görüyoruz. Okulumuzun çok sorunu var ve bunların acilen giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“Soğuktan ellerimiz donduğu için yazı yazamıyoruz”

Diğer bir öğrenci Ahmet Akdemir ise okuldaki sıkıntıları şu sözlerle ifade etti: “3 aydır okulumuz açılmış ama okulumuzda ne elektrik var, ne de su. Okuldaki kaloriferimiz yanmadığı için soğuktan hastalandım. Soğuktan ellerimiz donuyor ve bu yüzden yazı yazamıyoruz. Yetkililerden tek istediğimiz kaloriferlerimizin yanması, elektrik ve suyumuzun gelmesidir. Bir de ulaşım sorunumuzun giderilmesini istiyoruz.”

Ayrıca öğrenciler, okulda soğuktan hasta olmamak için evlerinden getirdikleri minderleri sıralarına koyarak üzerinde oturduklarını belirttiler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir