• DOLAR 32.54
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2454.82
  • ...
Batman`da köy ve mezra yolları kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman ilçelerine bağlı köy ve mezra yolları yoğun kar yağışı nedeni ile kapanırken,  İl Özel İdare ekipleri yoğun bir şekilde yol açma çalışmalarına başladı.

Sason`a bağlı bir mezra, Kozluk`a bağlı Yenidoğan köyüne bağlı Damarlı-Seyrantepe-Akçalı mezra yolları,Gercüş`e bağlı 30 köy yolu, Beşiri`ye bağlı Kesiktaş-Alaca grup köy yolu ve bir mezra yolu ve Hasankeyf`e bağlı Uzundere-Tepebaşı-Çardaklı yolları kar yağışı nedeni ile kapandı.

İl Özel İdare'den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Batman ilçelerimizde yoğun kar yağışı nedeni ile Sason ilçemizde bir adet mezra yolu kapalı bulunmaktadır. Kozluk ilçemizde; Yenidoğan köyüne bağlı Damarlı-Seyrantepe-Akçalı mezra yolları kapalı bulunmakta, Gercüş ilçemizde 30 köy yolu ulaşıma kapalı, Beşiri ilçemizde Kesiktaş-Alaca grup köy yolu ve bir mezra yolu kapalı bulunmaktadır. Hasankeyf`e bağlı Uzundere-Tepebaşı-Çardaklı yolları kar yağışı nedeni ile kapanmış bulunmakta olup, isimleri anılan ve yolları kapalı olan köylerimizin yol açma çalışmaları ekiplerimizce yoğun bir şekilde devam etmektedir.” denildi.

Olası don ve buzlanmaya karşı kaya tuzu alımı yapılarak hazırlıklarını tamamlandığı ifade edilen açıklamada, "Sason şantiyesinde 2 dozer, 2 greyder, 2 ekskavatör, bir loder olmak üzere toplam 4 ekip olarak hazır bulunmaktadır. Kozluk şantiyesinde 2 greyder, bir dozer, bir ekskavatör, 2 loder, bir bekoloder olmak üzere 3 ekip olarak hazır bulunmaktadır.” denildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir