• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
Diyarbakırlılar akıllı kimliğe nasıl bakıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yılbaşından itibaren kullanılmaya başlanacak akıllı kimlikler ile birlikte mavi ve pembe kimlik uygulamasına son verilecek. Aralık ayından itibaren bazı şehirlerde pilot uygulama olarak kullanıma sunulan akıllı kimlikler ile ilgili yorum yapan Diyarbakırlılar, akıllı kimliklerin olumlu ve olumsuz birçok yönünün bulunabileceğini belirttiler.

Yeni kimliklerle özel hayata müdahale edilebileceğini savunan Mehmet Sait Can, “Yeni çıkarılacak kimliklere çip takılacağını duydum. Olumlu, olumsuz faydaları illaki olacak. Olumlu yönler daha ağır basıyor. Olumsuz yönleri de olabilir. Özel hayatımız söz konusudur. Takip ve dinleme gibi durumlar olursa böyle bir şey dezavantajımız olur. Kimliklerle ilgili para durumu da söz konusudur. Durumu iyi olmayan insanlar var. Ücretsiz yapılsa ya da cüz-i bir miktar olsa daha iyi olur.” dedi.

Ehliyet, pasaport ve benzeri kartların tek bir kartta toplanmasının kişilere kolaylık sağlayacağını ifade eden Aziz Doğan ise, “Yeni kimliklerin gelmesi bir yandan iyi, bir yandan da kötü oldu. İnsanların nerede olduğu, ne yaptığı, her şey gözaltında olacak. İyi tarafı ise fazla kâğıt, belge kullanmıyorsun. Kart takıldığı zaman pasaportunu, her şeyini bulabiliyorsun.” dedi. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir