• DOLAR 32.587
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2461.135
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 21 Eylül Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Doğuş Gazetesi; `Feci Kaza 2 Ölü 6 Yaralı`
Silvan Batman karayolu Hasuni mevkiinde meydana gelen kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 2`si ağır 6 kişi de yaralandı. Silvan- Batman Karayolu 8 km`si Hasuni mevkiinde yolun mucurlu olması ve aşırı hız nedeniyle trafik kazası meydana geldi. 3 aracın karıştığı kazada araçların yaklaşık 400 metrelik şarampole yuvarladığı öğrenildi.

`Sason`da Kur anı Güzel Okuma Yarışması Yapıldı`
Kur`an Nesli Platformunun düzenlediği Kur`anı güzel okuma yarışmasının Sason ayağı Rahmet Pınarı Derneği tarafından gerçekleşti. Kur`an Nesli Platformunun düzenlediği Kur`an-ı güzel okuma yarışmasında Sason`u temsil edecek olan yarışmacının seçimi yapıldı. Yarışma, Kur`an Nesli Platformu üyesi Sason Rahmet Pınarı Derneği tarafından yapıldı. Sason Merkez Camii`nde düzenlenen ve 7 kişinin katıldığı yarışma sonucunda, ilçe müftülüğü tarafından tayin edilen jüri üyeleri imamlar İhsan Aydın`ı birinci olarak seçti. Yarışmada ikinciliği Yakup Yetiş alırken, üçüncülüğü Fatih Uzun aldı. Yarışmada dereceye giren ilk üç kişiye seçkin kitaplar hediye edildi. Yarışma halk tarafından beğeni ve takdirle karşılandı.

Mezopotamya Gazetesi; `Zamanlama Dikkat Çekici`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Hakkâri`de yaşanan saldırıyı kınadığını belirterek, "Şehit düşen askerlere Allah`tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralı askerlere de acil şifalar diliyorum" dedi. Milletvekili Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının zamanlamasına dikkat çekerek, "Yeni bir anayasa yapılması ile ilgili görüşmelerin sürdüğü dönemde böyle bir saldırının olması manidardır. Böylesi zamanlarda bu tür saldırılar daha öncelerde de yaşanmıştır. Bu saldırı kesinlikle barışa ve barışa yönelik umutlara büyük bir darbe vurma amaçlıdır. Bu saldırı barış ve kardeşlik adına hükümetin atacağı adımları baltalamak ve mevcut statükolarını devam ettirmek isteyenlerin arzuladıkları bir saldırıdır. Özellikle son 3- 4 aydır sivillere, çocuklara, kadınlara, askerlere yönelik saldırıların zamanlaması dikkat çekicidir" dedi.

`Özür Diliyoruz`
Batman Sivil Toplum Kuruluşları, yaşanan çatışma ve ölümler üzerine ortak basın açıklaması yaparak, sorunun çatışma ve ölümlerle ortadan kalkmadığının görülmesi gerektiği hatırlatılarak, "Sesimizi silah sesinden daha gür çıkaramadığımız, insanlık adına çağrımızı duyuramadığımız için çözümsüzlüğümüze kurban ettiğimiz isimsiz nice masum insandan özür diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Medya Gazetesi; `Has Parti`den Füze Sistemine Hayır Telgrafı`
Füze Kalkanı Sistemini protesto etmek Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanına telgraf çeken Has Parti Batman İl Başkanlığı, basın açıklaması yaptı.

`Tüm Halkımızı Yanımızda Görmek İstiyoruz`
Hak ve Özgürlükler Platformu, tesettür seferberliği kapsamında basın ve STK`ları ziyaret ederek bugün Saat 16.00` da Gülistan Caddesinde yapacakları kitlesel basın açıklaması ve Diyarbakır`daki mitinge tüm vatandaşları davet etti.

Pusula Gazetesi; `STK`lar Özür Diledi`
Yaşanan çatışma ve ardından gelen ölüm haberleri üzerine bir araya gelen sivil toplum örgütleri, çatışmalara engel olamadıkları için özür dilediler.

`Miting Hazırlıkları Sürüyor`
Hak ve Özgürlükler Platformu, tesettür seferberliği kapsamında basın ve STK`ları ziyaret ederek bugün Saat 16.00` da Gülistan Caddesinde yapacakları kitlesel basın açıklaması ve Diyarbakır`daki mitinge tüm vatandaşları davet etti.

Barış Gazetesi; `Havaalanı Artık 24 Saat Hizmet Verecek`
Daha önce mesai saatleri içinde uçuş hizmeti veren Batman Havaalanına, bundan böyle 24 saat uçak inip kalkabilecek. Pistlerde yapılacak bakım onarım tadilatı nedeniyle 6 ay uçuş yapamayacak olan Diyarbakır Havaalanı uçuşlarının, en yakın il olan Batman Havaalanı`na kayması ise Batman ekonomisi ve istihdama önemli katkı sağlayacak.

Umut Gazetesi; `Mayınlı Saldırıda Batmanlı Er Yaralandı`
Muş`un Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesi yakınlarında PKK örgütü tarafından köprü altına döşenen uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması sonucu 3 asker yaralandı. Yaralanan 3 askerden birinin Batman nüfusuna kayıtlı Er Hasan Tüzün olduğu belirtildi.

`Milletvekili Özdemir "Saldırının Zamanlaması Dikkat Çekicidir`
Milletvekili Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının zamanlamasına dikkat çekerek, "Yeni bir anayasa yapılması ile ilgili görüşmelerin sürdüğü dönemde böyle bir saldırının olması manidardır. Böylesi zamanlarda bu tür saldırılar daha öncelerde de yaşanmıştır. Bu saldırı kesinlikle barışa ve barışa yönelik umutlara büyük bir darbe vurma amaçlıdır" dedi.

Batman Postası Gazetesi; `Mürekkebi kana tercih ettiremediğimiz için Özür diliyoruz`
Hakkâri`de 24 askerin şehit düştüğü saldırı ile ilgili Batman`daki 70 Sivil toplum Örgütleri adına yapılan açıklamayı okuyan Batman Barosu Başkanı Av Yusuf Tanrıseven "Sesimizi silah sesinden daha gür çıkaramadığımız, insanlık adına çağrımızı duyuramadığımız, mürekkebi kana tercih ettiremediğimiz için bu toprakların tüm evlatlarından özür diliyoruz" dedi.

`Başörtüsü Mitingi Bugün`
Batman`da 14 aktif Sivil Toplum Kuruluşu`ndan oluşan Hak ve Özgürlükler Platformunun başlatmış olduğu "Tesettür Seferberliği"ne destek büyürken, yarın Gülistan Caddesinde İnsanlık Anıtı yanında saat 16.00`da basın açıklaması yapılacak. "Ardından İnsana Saygı, Başörtüsüne Özgürlük mitingi" düzenlenecek.

Batman Gazetesi; `Heronlar Kötü Hava Engeline Takıldı
Önceki gün Çukurca bölgesindeki 8 ayrı birime saldırıda bulunan ve 24 şehit verilmesine, 18 askerin de yaralanmasına neden olan PKK`lıların takibe alındığı ve Özel Harekât Birimlerinden oluşan 22 Tabur`un hava destekli olarak takibe başladıkları belirtildi.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Ortak Tepki`
Batman Sivil Toplum Kuruluşları, yaşanan çatışma ve ölümler üzerine ortak basın açıklaması yaptı. Memur Sen, Özgür Der, KESK, BATSO, İHD ve Petrol İş`in de aralarında bulunduğu STK`lar ve meslek odaları, son dönemde yeniden başlayan çatışmaların sona ermesi için Batman Barosu`nda basın açıklaması düzenledi.
Veysi Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir