• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
GAÜN ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) arasında imzalanan işbirliği protokolü için rektörlük toplantı salonunda imza töreni düzenlendi. Kentin mutfak kültürünü anlatacak gastronomi, göçmen sorunları, eğitim, konut, sosyal yapı, turizm, kamulaştırma, turizm gibi konu başlıklarının bulunduğu protokolde, ayrıca şehrin en önemli sorunlarının başında gelen trafiğin çözümü noktasında da “Ulaşım Trafik Master Planı” hazırlanacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi ve üniversite arasında imzalanan protokolün çok önemli bir işbirliği olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  “Zaman işbirliği, paylaşım ve güçbirliği zamanıdır. Eğer gücümüzü birleştiremezsek, potansiyelimizi kullanamazsak, teori ve pratiği hayata geçiremezsek bugün koyduğumuz hedeflere işte en temel hedefimiz, devletimizin, hükümetimizin, artık 76 milyonun en önemli hedefi olan dünyanın 10`uncu ekonomisi olma hedefine istediğimiz rakamla ulaşmamız mümkün değil. Gaziantep`in bu hedeflerin içerisinde en önemli yeri olduğunu ve bu hedefler ulaşabilmemiz için de hepimizin bize düşen görevler var. Nasıl ülkeler yarışında ülkemizi Türkiye`mizi öne çıkartırken, kentler yarışında da şehrimizin rekabet gücünü, cazibe merkezi olmasını artırmamız, çağın ve zamanın ruhunu yakalamamız lazım.”dedi

GAÜN Rektörü Yavuz Coşkun da, şehre katma değer oluşturacak projelerin hayata geçirilmesi için imzalanan protokolün çok önemli olduğunu, her alanda şehre katma değer üreten bir üniversite anlayışıyla çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Şahin ve GAÜN Rektörü Coşkun arasında protokol imzalandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir