• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
Halk duvarlardaki sloganların silinmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`da PKK`liler tarafından, insanların bilinçaltı etkilemek için duvarlara sloganik yazılar yazılıyor. Evlerinin duvarlarına bu tür sloganların yazıldığını gören halk ise bunu yapanlara tepki gösteriyor.

Ev sahipleri haberleri olmadan duvarlarına yazılan sloganlardan oldukça rahatsız olduklarını dile getirdiler. Genellikle gece yarısı yazılan yazıları, sabah uyanınca duvarlarında gören ev sahipleri durum karşısında ne yapacaklarını bilemiyor.

Her gün yeni yeni sloganların evlerinin duvarlarına yazıldığını, bunlara karşı bir önlemin alınması gerektiğini vurgulayan mahalleli; “Her sabah uyandığımızda duvarlarımızda istemediğimiz, benimsemediğimiz bir zihniyete ait yazılar var. Dışarıda bakıldığında bizim de bu zihniyetten olduğumuz kanaati oluşuyor. Biz bu yazılardan oldukça rahatsızlık duyuyoruz ve bunlara karşı biran önce önlem alınması istiyoruz.” şeklinde konuştular.

İsmini vermek istemeyen bir mahalleli, “Bu tür sloganik yazıları yazanların amacı insanların bilinçaltını etkilemektir. Bir tür propaganda yapıyorlar. Fakat kendi sloganlarını bizim evlerin duvarlarına yazmalarını istemiyoruz. Evlerimizin duvarları bizden izinsiz yazılıp çiziliyor. Van`da hemen hemen her mahalle bu şekilde kirletilmiş durumda. Bu yazıların silinmesini istiyoruz. Yetkililer de bu konuda daha duyarlı davranıp böyle sloganların yazılmasını engellemelidirler. Bir an önce evlerimizin duvarlarının temizlenmesini istiyoruz.” dedi.

Evlerinin duvarlarına sloganların yazıldığı halk, belediyeden görüntü kirliliğine sebep olan bu tür yazıları temizlemesi gerektiğini belirttiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir