• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Davutoğlu: Gülen'le ilgili ne gerekiyorsa yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çad Başbakanı ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında “Paralel Yapı” operasyonunu değerlendirdi. 14 Aralık operasyonunun siyasi direktifle yapılmadığını savunan Davutoğlu, Fethullah Gülen’le ilgili soruşturma neyi gerektiriyorsa yargının onu yapacağını belirterek, Kırmızı bülten veya ne gibi bir uygulama gerekiyorsa o yapılır." diye konuştu.

Yargı sürecinin işlediğini hatırlatan Davutoğlu, "Yargı bir süreçtir. Hukuk devletinde nasıl yürüyorsa öyle sürüyor. Maalesef bu konularda işin özünden çok bunu siyasi konu yapılarak istismar ediliyor. Tamamıyla mağdur olan bir grup adına şikayetle başlatılan bir süreç. Bu konuyla ilgili yürütülen birçok soruşturmamız var. Zamanı geldikçe bunlar uygulanacak. Bir dönüm noktası olacak nitelikte bir davadan söz ediyoruz. Bir grup vatandaşımız tamamen temelsiz deliller üretilerek, silahlı terör örgütü ilan edilip 17 ay haksız yere hapiste yattı. Bu şikayet de yargıya intikal etti.” ifadelerini kullandı.

Yürütülen sürecin basın özgürlüğü ile alakalı olmadığını savunan Davutoğlu, “Yargıda bu çalışmayı yürüten, yetkililere söylemek isterim ki, bu hukuki bir süreçtir. Yapılması gereken ne ise yapılacaktır. Yargı sürecine herkes saygı gösterecek. Savcı iddianameyi hazırlar. Yorumlar sonradan yapılır. Suç işleyen birinin gazeteci ya da siyasetçi olması o suçun gereğinin yapılmamasını gerektirmez. Basın özgürlüğüne karşı bir tavır olursa da ona da karşı dururuz.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir