• DOLAR 32.451
  • EURO 34.671
  • ALTIN 2392.438
  • ...
Bursa milletvekilinden OTM açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi ve Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, son günlerin tartışılan konusu Bursa’ya yapılması planlanan Otomotiv Test Merkezi ile ilgili kimi basın organlarına yaptığı açıklamaların çarptırıldığını iddia ederek konu hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Mustafa Öztürk açıklamasında, TSE Başkanı Sayın Hulusi Şentürk ile yaptığı görüşmeyi aktararak “TSE Başkanımızdan Yenişehir’de belirlenen alanla ilgili olarak kamulaştırma ve tapu işlemlerinde sıkıntı olduğunu bu sıkıntıların devam ettikçe Yenişehir’deki bu alana Otomotiv Test Merkezi’nin yapılmayacağının bilgisini aldım. Ben de TSE Başkanımıza, Bursa’nın otomotiv şehri olması, sektördeki birikim, Bilgi ve Teknik eleman altyapısı, iklim özellikleri göz önüne alındığında Otomotiv Test Merkezi’nin mutlaka Bursa’mızda olması gerektiğini ilettim. Yenişehir’deki bu alana yapılmadığı takdirde, daha önce TSE yetkililerinin araştırdığı diğer alanların gündeme gelebileceğini, bunlardan bir tanesinin de içinde tarım yapılması mümkün olmayan kireçli toprakların bulunduğu TİGEM arazisi olabileceğini ilettim.” ifadelerinde bulundu.

Bir yerel gazete tarafından açıklamalarının 3 farklı açıklama gibi gösterilmesinin basın etiğine yakışmadığını belirten Öztürk, “Dün bir gazete kendilerine ve başka gazetelere verdiğim bilgilerin birbirinden farklı olduğu iddiasıyla taraflı ve yanlış bir haber yapmıştır. Bizim önceliğimiz Bursa’mızın sanayi dönüşümüne, nitelikli istihdamına katkı sağlayacak dünya çapında önemli bir projenin Bursa’da yapılıp sonuçlandırılmasıdır. Bursa Kamuoyu’nun Bursa’mız için böylesine önemli bir proje de küçük ve basit siyasi düşüncelerin gölgesinde kalmayacağına olan inancım tamdır.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir