• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Twitter`da İslamofobi karşıtı kampanya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sidney kentinde bu sabah IŞİD yanlısı olduğuna inanılan silahlı bir saldırganın çok sayıda kişiyi rehin almasının ardından, Twitter'da İslamofobi karşıtı birlik çağrısı yapıldı. Sidney halkı, toplu taşımayı Müslüman vatandaşlarla kullanmak için #illridewithyou hashtag'i altında kampanya başlattı.

@sirtessa adlı kullanıcının başlattığı eylem, kısa sürede ülke genelinde Müslümanlara destek vermeyi amaçlayan binlerce kişinin katıldığı bir kampanyaya dönüştü: "373 numaralı otobüsü süzenli kullanıyor, dininizi belli eden kıyafetler giyiyor ve güvende hissetmiyorsanız, sizinle geleceğim."

If you reg take the #373 bus b/w Coogee/MartinPl, wear religious attire, & don`t feel safe alone: I`ll ride with you. 

Sidney sakinleri, yarın metro ve otobüslere Müslüman Avustralyalılarla birlikte binmek ve onları arabalarıyla işe bırakmak için çağrı yaptı.

Galatasaray'ın eski futbolcusu Harry Kewell'ın da destek verdiği #illridewithyou kampanyası, Avustralyalı şair Les Murray'ın da aralarında yer aldığı birçok ünlü tarafından da öne çıkarıldı.

Kısa süre içinde küresel bir kampanyaya dönüşen #illridewithyou, birkaç saat içinde 100 bin tweet`i geride bıraktı. Dakikada 1000 tweet`in atıldığı kampanyaya destek giderek artıyor.

illridewithyou kısa sürede Twitter'ın trend haritasına yayıldı.


Kaynak: Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir