• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
Yobaz Adıyla Oynadılar İslami Değerleri Aşağıladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her fır­sat­ta sa­na­tın, sa­nat­la gün­de­me gel­me­si ge­rek­ti­ği­ni söz­de dü­şü­nen­le­rin, as­lın­da söz­le­rin­de na­sıl çe­liş­tiği­ni or­ta­ya ko­yan ha­ber Odun­pa­za­rı­`n­dan gel­di. Es­ki­şe­hi­r`­in CHP`­li Odun­pa­za­rı Be­le­di­ye­si ti­yat­ro­sun­da sah­ne­le­nen ‘Yo­ba­z` isim­li oyun, tak­ke, sa­kal ve tes­bih gi­bi İs­la­mi de­ğer­le­re ade­ta kin ku­su­yor.

BU NA­SIL SA­NAT?
Mil­le­tin inanç­la­rıy­la kan uyuş­maz­lı­ğı ya­şa­dı­ğı eleş­ti­ri­le­ri­ne he­def olan CHP, bu yön­de­ki ka­na­ati doğ­ru­la­yan ic­ra­at­la­rıy­la da sa­na­ta iş­te bu şe­kil­de yön ve­ri­yor. Par­ti­`nin yö­ne­ti­min­de bu­lu­nan be­le­di­ye­le­rin kül­tür mü­dür­lük­le­ri bün­ye­sin­de­ki ‘sa­na­t` kad­ro­la­rı, İs­la­m`­ın de­ğer­le­riy­le alay ede­rek mil­le­ti uyuş­tu­ru­yor.

YO­BAZ KİN KUS­TU
Oyu­nu iz­le­yen va­tan­daş­la­rın, “Tek par­ti zih­ni­ye­ti ti­yat­ro sah­ne­sin­den sal­dı­rı­yo­r”, “CHP be­le­di­ye­le­ri nef­re­te ya­tak­lık ya­pı­yo­r” yo­rum­la­rı­na se­bep olan Yo­ba­z`­ın sah­ne­len­di­ği sa­lo­nun adı ise çok ma­ni­da­r… Sa­lo­nun adı, 27 Ma­yıs cun­ta­cı­la­rın­ca ası­lan Ma­li­ye Ba­ka­nı Ha­san Po­lat­ka­n`­ın is­mi­ni ta­şı­yor.

iNANCA SAYGISIZLIK
Bu oyun  ilk oyun değil. Daha önce  de İzmir`de CHP`li Konak Belediyesi`nin mülkiyetindeki Türkan Saylan Kültür Merkezi`nde faaliyet gösteren, Müjdat Gezen Sanat Merkezi`nde  büyük bir skandala imza atılmıştı. Kur`an ayetleri önünde ‘içkili`, ‘dansözlü` oyun sahnelenmiş, yine kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu. 

Kaynak: Vahdet Gazetesi

Bu haberler de ilginizi çekebilir