• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Aksa Gençlik Topluluğundan `İslam ve Gençlik` Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray Üniversitesinde Aksa Gençlik Topluluğu “İslam ve Gençlik” konulu konferansı düzenlendi. Konferansa Gazeteci-Yazar Mehmet Göktaş, Aksaray Üniversitesi rektörü Mustafa Acar, İlahi ve ezgi seslendirmek için de Özlem Ajans sanatçısı Selami Güneş katıldı.

Konferans Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Aksa Gençlik Topluluğu Başkanı Sezgin Gökgöz yaptı. Gökgöz, “ Özelde ülkemizin, genelde İslam âleminin ve tüm insanlığın kurtuluşu, ancak ve ancak Müslüman gençlerin topyekûn Allah`ın ipine sarılarak, İslam`a ve İslam`ın şiarlarına sahip çıkarak gerçekleşeceğine inanıyor ve bunun için gayret gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

İslam davası gençlerin omuzlarındadır

Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Göktaş, gençlikte insanın elindeki fırsatları iyi değerlendirmesi, boşa harcamaması konularına değinerek İslam`da gençliğin önemine dikkat çekti.

Göktaş, “Birilerinin anlattığı gibi, gençlik sapmaya, kötülüklere meyleden bir dönem değildir. Yeter ki alternatif olsun. Kuran-ı Kerim`de Allah-u Teâlâ hem peygamberlerin gençliğini, hem de o peygamberlerin etrafında duran insanların genç olduğunu anlatıyor bize. Dünyanın her yerinde, bütün dünyada İslam davası için gençler canını feda ediyor. Hakkı görüyor, hakikati görüyor. Her yerde gençler ön planda. Dünyanın birçok noktasında, başta İslam ülkeleri olmak üzere, hep İslam`ın aleyhinde eğitimler verilmesine rağmen her yerde İslam`a müthiş bir teveccüh var ve bu teveccüh de özellikle gençlerin omuzundadır.” diye konuştu.

Yan gelip yatmamak lazım

Programda kısa bir konuşma yapmak için kürsüye Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar çıktı. Acar, “Hepimiz genciz, İslamiyet bizim dinimiz, çoğumuz annemizden, babamızdan doğup dünyaya gözlerimizi açınca İslam`ı hazır bulduk. Bu nimetin farkında olmak lazım. Biz bu nimeti hazır bulduk diye de rehavete kapılmamak lazım, yan gelip yatmamak lazım. Şimdi yaşadığımız çağda bilgiye erişim çok kolay. Bol bol okuyalım araştıralım. Bu etkenliği düzenleyen Aksa Gençlik Topluluğuna da teşekkür ediyorum." dedi. (Ömer Yıldırım - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir